Een snelle Bramen Bananen Jam. Daar hou ik van en meer stappen zijn ook eigenlijk niet nodig. Deze jam is prachtig van kleur en heerlijk van smaak. Daarbij is het ook gezond zonder meuk. Dit is wat je zelf wilt eten en wat je aan je kinderen wilt geven toch? Liefdevol genieten en lekker kliederen voor de kids. Lang leve de schilderschorten of slabbers met mouwen. Dit recept is ook leuk voor bij een kerst gerecht bijvoorbeeld. De kleuren passen er helemaal bij.
Recept Bramen Bananen Jam
- Bramen (diepvries of vers)
- Banaan
- Water
Begin met de bramen in een pannetje te doen met een geprakte banaan erbij. Klein beetje water toevoegen, roeren en vervolgens kort laten pruttelen op laag vuur. Goed blijven roeren anders brandt het aan. Ik heb het ongeveer 5 minuutjes laten koken. Eventueel door de blender of de staafmixer erop maar ik vind dit zelf niet nodig.
Deze Bramen Bananen Jam is heerlijk op brood, op pancakes, door de yoghurt of bij andere gerechten.
Smakelijk eten!
Tips Bramen Bananen Jam
- Meer water is een dunnere jam
- Langer koken is een dikkere jam of voeg eventueel wat dadels toe om het dikker te maken en zoeter
- Heerlijk in de yoghurt of in een Easy Trifle
- Ook lekker op pancakes of op deze Griekse Bananen Pancakes
- Invriezen kan prima. Doe dit bijvoorbeeld in ijsblokvormpjes. Zo kan je elke keer een Bramen Bananen Jam ijsklontje eruit halen en dit is voldoende voor een boterham
- Bramen geven wel veel kleurstof af, hou hier rekening mee voor de kleine knoeiers. Of voor jezelf als grote knoeier. Tijdens het bereiden wil ik ook nog wel eens kliederen
- Slabbers en servies voor baby en kind bestel je eenvoudig online hier bij Babyveilig
Handige linkjes
Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn