Frisse Uien Salade, een eenvoudig en snel recept

frisse uien salade

Op reis in India is er veel met me gebeurd. Positief en negatief. Het is een land van uitersten. Het ervaren van ultieme geluksgevoelens tot het uiterst ellendig ziek zijn en de gore toiletpot (als die er al is) je beste vriend is. Deze Frisse Uien Salade behoorde tot de positieve ervaring.

Een ding wat ik geleerd heb in India is kritisch kijken naar wat ik eet en ingrediënten waarderen om hoe ze smaken. Je hebt niet overal supermarkten en de luxe van alle producten die maar aanwezig zijn. Per stad en streek zijn er specifieke producten die er veel aanwezig zijn of wat de plaatselijke specialiteit is. Specialiteit betekend niet altijd dat het aan te raden is om te proberen. De Yak thee is het meest vieze wat ik ooit gedronken heb. En dat zeg ik eigenlijk nooit over eten of drinken. De Yak thee is gemaakt van boter en zout met Yak melk. It’s all in the name..
Daarentegen is de Indiase Chai thee een absolute favoriet van mij.

Producten ben ik dus echt gaan waarderen voor wat ze zijn in India. Geen zakjes met kant en klare producten maar eerlijke ingrediënten die verrijkt worden met geurige kruiden.

Deze Frisse Uien Salade is een mooi voorbeeld daarvan. Zo simpel en lekker. De ui en het citroensap complimenteren elkaars smaken en gaan hand in hand samen. Het is snel gemaakt. Vaak snij ik wat extra ui als ik een Indiase Curry maak en hou ik dat apart voor deze salade.

Recept Frisse Uien Salade

  • Ui
  • Citroensap
  • Koriander
  • Honing
  • Peper en zout

Snij de ui in dunne ringetjes of halve ringetjes, boogjes. Doe ze in een bakje. Pers hierover vers citroensap. Voeg een lepeltjes honing toe, peper, zout en verse koriander. Mixen en klaar is je salade. De citroen neemt de scherpheid weg van de ui. En de honing zorgt weer dat de scherpheid van de citroen minder wordt.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Geen koriander fan? Gebruik platte peterselie.
  2. In plaats van honing kan je ook Honing, dadelstroop, ahornsiroop, agavestroop, rijststroop, kokossuiker kan je ook een andere zoetmaker kiezen.
  3. Als ik Indiase Curry maak snij ik meestal een ui extra. In het begin kan ik makkelijker dunne boogjes snijden. Het restje van de ui gebruik ik dan voor  kleine blokjes in de curry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.