Waterdrankjes, een drietal smaakvolle recepten

water drankjes

De eerste zomerdag is een feit! Heerlijk. Zoals we in Nederland gewend zijn is het niet gewoon warm maar meteen ook extreem. Althans waar ik woon.
Een goede voorbereiding is het maken van drinken. Gewoon water is prima maar met smaakjes nodigt net wat meer uit. Daarbij staat het ook nog eens feestelijk op zo’n warme dag. Ik heb een paar ingrediënten gehaald en hiervan verschillende mixjes gemaakt. Maar liefst 3x Heerlijke Frisse Waterdrankjes.

Maak de smaken zoals jij je het lekker vindt. Ik heb dit keer 2 producten gebruikt die misschien minder gangbaar zijn; Muntsiroop en Rozenwater. Rozenwater kan je vinden bij toko’s of online. De smaak is erg sterk van het rozenwater dus je doet lang met een fles. Mijn muntsiroop komt uit Italië maar zal vast ook in Nederland te vinden zijn. Gebruik anders wat muntblaadjes en honing om in de buurt te komen van deze smaak.

Ik heb deze drankjes in mijn Mason Jar gemaakt, kan ik ze meteen koud zetten. In een grote kan of glas werkt ook natuurlijk.

Drankje 1 waterdrankjes

Munt Rozen Water

 • Scheutje muntsiroop
 • Klein scheutje rozenwater
 • Stukje Meloen

In een kannetje, kan, of glas schenken, water erbij en proeven of de smaken zo goed zijn. Van het rozenwater heb je echt maar een theelepeltje nodig.

Drankje 2 Waterdrankjes

Green Water

 • Stukjes meloen
 • Stukjes komkommer
 • Beetje verse peterselie
 • Beetje verse munt(siroop)

Munt beetje kneuzen voordat je het erbij doet. De rest kan gewoon zo in een glas. Water erbij en even de smaakjes laten trekken in het water.

Drankje 3

Lime Rozen Water

 • Sap van een halve limoen
 • Stukjes komkommer
 • Stukje meloen
 • Theelepel rozenwater

Pers de halve limoen uit en doe de theelepel rozenwater erbij. Komkommer en meloen erin, water erbij en enjoy. Deze is wat zuurder.

3 Heerlijke Frisse Waterdrankjes! Van elke smaak wel wat. Zo kom je de warme dagen wel door.

Proost!

Tips

 1. De schil van de komkommer laat ik zitten.
 2. De schil van de meloen haal ik eraf.
 3. Snij de limoen goed doormidden ander gaat het uitpersen erg lastig.
 4. Rozenwater heb ik bij Pit&Pit besteld.
 5. Meer waterdrankjes inspiratie.
 6. Honing, dadelstroop, ahornsiroop, agavestroop, rijststroop, kokossuiker etc. Kies wat jij lekker vindt als eventuele zoetmaker.
waterdrankjes
4 reacties op “Waterdrankjes, een drietal smaakvolle recepten”
  • Ik heb het in Nederland ook nog niet gezien, maar ook nog niet naar gezocht. Verse muntblaadjes en honing komt in de buurt van dezelfde smaak. Ook heerlijk.

 1. Ik wil graag weten of die drankjes waarvoor is goed? voorkomt de gezondheid van? ik drink altijd gember thee,maar dit thee ken ik nog niet….Graag antwoorden.Mvgr.

  • Hoi Kenesei Katalin,

   Deze drankjes zijn anders dan bijvoorbeeld een verse gemberthee met honing. Dit is echt koud water waarin ingrediënten worden toegevoegd voor de smaak. Als vervanger voor suiker siropen en andere “slechte” limonade. Ik drink het voornamelijk in de zomer of als ik water met een smaakje wil. Ik let wel erop dat het bio fruit, kruiden en groente is. Zo komt er niks chemisch van de schil in het water. Of er echt vitamines vanaf komen weet ik niet. Ik knijp een citroen of sinaasappel bijvoorbeeld altijd wel een beetje uit.
   Welke smaak lijkt jou lekker?

   Groetjes,
   Selena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.