Kapucijners met simpele jus, een snel recept

kapucijners met simpele jus

Ik hou van kapucijners. Er is iets met deze bruine ronde jongens waar mijn smaakpapillen happy van worden. Lekker in combinatie met ui, aardappels, tomaat, augurken… Mmm ik krijg er trek van. Dit recept is spontaan ontstaan want ik wilde mijn vegan jus gaan maken, maar was mijn champignons vergeten. Tijdens het struinen zag ik een pot kapucijners staan. Het recept voor kapucijners met simpele jus is geboren. Let op er is weer veel ruimte voor variatie. Ik heb nu een bouillon blokje gebruikt maar je kan uiteraard ook zelf kruiden. Ook in de hoeveelheden zit een marge.

Recept Kapucijners met simpele jus

  • Pot kapucijners
  • 3 uien
  • Teentje knoflook
  • Ik had 2 trostomaatjes en een handje snoep tomaatjes
  • Water naar behoefte
  • Verse kruiden zoals platte peterselie en selderij
  • Kruiden / soja saus / bouillonpoeder (jouw keuze)
  • Peper en zout

Ik begin met het snijden van een teentje knoflook en uien in halve ringetjes. In een pan verhit ik wat vet en begin met de knoflook en ui aan te bakken. Daarna voeg ik wat peper, zout en een bouillon blokje toe. De tomaten snij ik heel fijn en mogen ook in de pan erbij. Ondertussen spoel ik de kapucijners af in een vergiet en voeg ik deze toe in de pan. Ik voeg wat water toe zodat er een jus ontstaat. Niet teveel en niet te weinig. De verse kruiden versnipper ik en mogen er ook bij. Lekker op laag vuur even laten pruttelen en af en toe roeren.

Je kan de jus van te voren maken. Draai dan het vuur uit en laat de deksel er op. Zo gaan de smaken lekker ontwikkelen. Even opwarmen voor serveren. Of maak het vlak voor het eten. Breng de Kapucijner met simpele jus op smaak met peper, zout, kruiden of een scheut soja saus.

Lekker met een stamppot en wat verse ui en augurk fijngesneden erbij.

Eet smakelijk!

kapucijners met simpele jus

Tips

  1. Voor kruiden heb ik mijn geliefde tzatziki kruiden gebruikt. Dit bestaat uit gedroogde knoflook, gedroogde uienpoeder, gedroogde peterselie en zout.
  2. Ik heb gekozen voor een runderbouillon blokje omdat dit zo lekker smaakt erbij. Je kan ook een andere bouillon smaak kiezen, poeder, kopje verse bouillon of alleen water. Een beetje cup-a-soup poeder kan je ook prima gebruiken voor smaakmaker als je echt niks hebt.
  3. Je kan uiteraard meer of minder ui en tomaat gebruiken. Het is een beetje een liflaf recept. Gebruik wat je hebt en proef telkens.
  4. Mijn Greenpan hapjespan blijft favoriet voor dit soort recepten
  5. Recept vegan jus
  6. Lekker bij een stamppot
  7. Probeer de Kapucijners met simpele jus niet te laten koken anders worden de kapucijners zo papperig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.