Eigen knoflooksaus is heel snel gemaakt. Je hebt de basis en je kan het uitbreiden. Zoek de combinatie die jij lekker vindt. Er is zoveel mogelijk. Bij tips geef ik de variatie aan.
Basis
- Mayonaise en/of kwark
- Knoflook
- Water
- Peper en zout
Meng de mayonaise met fijngesneden of uitgeperste knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Water erbij totdat het de gewenste dikte heeft die je lekker vind.
Eventueel wat citroensap en bieslook erdoor.
Good Mood Mama Knoflooksaus
- Mayonaise 3 theelepels
- Ricotta 3 eetlepels
- Verse citroensap
- Water
- Knoflook 1 a 2 teentjes
- Peper en zout
- Peterselie
- Bieslook
Meng 3 eetlepels ricotta, 3 theelepels mayonaise en het sap van een halve citroen. Dan mag de fijngesneden of uitgeperste knoflook erbij en wat peper en zout. Bieslook, peterselie en beetje water toevoegen totdat het de dikte heeft die je lekker vind. Proef en voeg toe waar je behoefte aan hebt. Klaar is je Knoflooksaus.
Good Mood Mama Snelle Knoflooksaus
- Kwark
- Gedroogde knoflook
- Gedroogde dille
- Tzatziki kruiden (zout, ui, knof en peterselie)
- Peper en zout
Meng alles naar smaak en voeg water toe om de gewenste dikte te krijgen. Dit is onze favoriet tegenwoordig. Citroensap is eigenlijk niet nodig omdat de kwark al een zuurtje heeft. Knoflooksaus heel snel en lekker gemaakt.
Tips
- Rustig aan met knoflook. De smaak is vrij sterk. Gebruik eventueel gedroogde knoflook voor een subtielere smaak. Scheelt ook snijden.
- Is je saus te dun? Dan kan je weer wat mayonaise, kwark of ricotta erbij doen.
- Het kan ook zonder mayonaise. Probeer wat voor jou werkt.
- Ik hou van een saus die een beetje zuur is. Vind je dit niet lekker dan kan je de citroen weglaten.
- De basis kan met yoghurt, kwark, ricotta, mayonaise, mascarpone of een combinatie hiervan.
- Lekker bij onder andere Turkse Pizza
- Kracht van knoflook.
Handige linkjes
De linkjes die in deze blog gebruikt worden kunnen affiliate linkjes zijn
Klinkt weer goed! Ik gebruik voor mijn home-made knoflooksaus altijd de yoghurtdressing van AH. Magerder dan mayonaise en ook erg lekker!
Yoghurtdressing, teentje knoflook, peper en zout en dan bonenkruid ipv bieslook. Hmmmmm, hier geen knoflooksaus meer uit de winkel
Hier ook niet meer uit de winkel. Ik vind de citroen sap zo lekker erin. Maar jouw tip is ook een goed idee! Ik mix de mayo met ricotta omdat ricotta niet vet is. Bonenkruid ga ik ook weer eens halen!