Paprika Olijven Stamppot, een eenvoudig en gezond recept

paprika olijven stamppot

Soms is het wel lekker in de zomer zo’n dag dat het alleen maar regent. Even bijkomen van de warmte en de natuur knapt er ook goed van op. Je hoeft je niet schuldig te voelen dat je lekker binnen hangt. Ook is zo’n dag een goed moment voor een stamppot. Je kan een prima zomer stamppot maken met salade erbij erbij maar met 30 graden is het niet mijn favoriete gerecht. Uiteraard wilde ik onze lieveling stamppot maken met Pastinaak. Maar dit lag niet in de winkel dus heb ik een ander bedacht. Namelijk de Paprika Olijven Stamppot.

Recept Paprika Olijven Stamppot

 • Kilo zoete aardappelen
 • 1,5 kilo normale aardappelen
 • 2 paprika’s
 • Potje olijven
 • Zout en peper

Schil de aardappelen en snij deze in kleinere stukken. Kook ze in een grote pan en net zolang totdat ze zacht zijn. Vang wat kookvocht op. Dit gebruik ik om de puree mee te maken.

Terwijl de aardappelen in de pan zitten en ik wacht totdat deze klaar zijn, scheur ik de paprika in stukken en verwijder de pitten en steel. Ik leg deze op een bakplaat met wat bakpapier en rooster het totdat de schil loslaat. Dit duurde ongeveer 20 minuten op 220 graden. Bij mij was het op een paar plekken donker geworden maar dat maakte juist dat de schil makkelijk losliet. Het vruchtvlees zelf was niet donker.

Als de paprika in de oven aan het poffen is snij ik de olijven in kleine stukjes. Ik heb een mooie mezza luna, een halve maans mes. Ideaal bij dit soort snijwerk. Zo heb ik snel kleine stukjes.

Als de paprika klaar is, ontvel je het en snij in kleine stukken.

Aardappelen stampen zoals je lekker vindt. Ik heb dit keer alleen kookvocht, peper en zout gebruikt. Maar je kan natuurlijk melk, boter, ricotta enzovoort toevoegen. Door de puree de paprika stukjes en olijven doen en klaar is je heerlijke Paprika Olijven Stamppot.

Ik heb de Paprika Olijven Stamppot in een ovenschaal gedaan. Hierop paneermeel, gedroogde knoflook, gedroogde basilicum, peper, zout, blank en donker sesamzaad en geraspte kaas toegevoegd. Even in de oven totdat de kaas gesmolten is.

Lekker zo of met een verse jus, spekjes, of mijn ketjap saus.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Groene olijven kunnen uiteraard er ook bij.
 2. Dit gerecht kan ingevroren worden.
 3. Als je het gezond wilt maken dan is alleen kookvocht de beste optie.
 4. Elke melksoort kan je gebruiken.
 5. Ook lekker met een frisse salade erbij.
 6. Of wat dacht je van mijn Ketjap Saus.
 7. De Pastinaak Stamppot staat hoog op ons favorieten lijstje.
 8. Een klassieke en handige aardappelstamper koop je gewoon online bij de Xenos voor een erg leuke prijs! Doe jezelf een plezier en maak het stampen aangenaam.
 9. Doe jezelf ook een plezier met een mooi assortiment aan ovenschalen. Het staat leuk maar is ook gewoon fijn als je een passende hebt voor je recept.

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.