Deze lieve kleine mini pizza’s zijn lekker en zien er ook nog eens leuk uit. Dit is een snel recept en ook leuk om samen met kinderen te doen. Als bodem gebruik ik een pita broodje en wat je erop doet is geheel naar je eigen smaak!
Voor de saus heb ik nu een klein potje geconcentreerde tomatenpuree genomen maar je kan natuurlijk elke soort tomaten saus wel nemen hiervoor.
Recept mini pizza’s
- Pita broodjes voor de bodem
- Potje geconcentreerde tomaten saus
- Italiaanse kruiden
- Gedroogde basilicum
- Gedroogde knoflook
- Mascarpone of ricotta
- Ketchup klein beetje
- Kaas geraspt
- Toppings
Ik heb de geconcentreerde tomatenpuree gemixt met theelepel Italiaanse kruiden, theelepel gedroogde basilicum, theelepel gedroogde knoflook en 2 eetlepels mascarpone en een beetje ketchup. Wat peper en zout en dan proeven of het naar smaak is. Het mag best een beetje sterk zijn.
Bestrijk de bovenkant van een pita broodje met deze saus en leg daar boven op je toppings. Als laatste strooi je de kaas erover.
Even in een oven van 180 graden voor 15 minuten ongeveer of totdat je het er lekker uit vindt zien.
Wat is jouw gouden topping combinatie?
Tips
- Groene peperkorrels zijn erg lekker op een pizza. Augurk ook.
- Varieer met je kaas. Je kan mozzarella of cheddar eens proberen. Blauwe kaas en honing is ook erg lekker.
- Pasta saus met tomaat en basilicum werkt ook als pizza saus.
- Ieder zijn eigen pita broodje beleggen is leuk om te doen.
- Ideale manier om restjes op te maken met deze mini pizza’s.
- Een Spaans pepertje door de tomatensaus of chilipeper en je hebt een pittige pizza. Je kan het ook beleggen met groene peper.
- Ketchup zorgt voor een fris, zoet accent. Je kan dit ook bereiken met een beetje citroensap en honing.
- Probeer eens het basisrecept voor Flammkuchen.
- Bakken kan op een rooster maar ook op een siliconen bakmat. Lekker duurzaam want je gebruikt het elke keer weer.