Salade Dressing, een eenvoudig en snelle basis

Perfecte Salade Dressing

Een salade is lekker bij veel gerechten. Meestal als side dish maar een goede maaltijdsalade is ook heerlijk. Maaltijdsalades bespreek ik al genoeg op mijn site. Ik wil nu het geheim delen van een Perfecte Salade Dressing. Het is heel simpel en werkt altijd. Je moet zorgen voor een balans in 3 smaken.
Kies iets zuurs, iets zoets en een olie. Maak het af met peper en zout en klaar is je perfecte dressing. De verhouding is 1,2,3  daarmee. Minst van de zure en meest van de olie. Tenzij je het zelf anders wilt natuurlijk.

Mijn gouden combinatie is: Olijfolie, honing en citroensap. Ik doe eerst deze 3 ingrediënten in een kom en meng het goed. Proef of t naar smaak is en dan voeg ik een fijngesneden uitje toe. Daarna tomaat en eventueel andere ingrediënten. Salade en verse kruiden voeg ik als laatste toe. Die verkleuren het snelst.

Uitzondering op de regel is mijn mosterd dressing. Ik gebruik dan olijfolie, verse sinaasappelsap, mosterd en een beetje honing. De mosterd en verse jus zijn heerlijk samen.

Je kan het zo simpel en ingewikkeld maken als dat je zelf bedenkt. Een goede dressing zorgt ervoor dat alleen een ui, tomaat en sla al voldoende kan zijn. Maar voeg gerust wat kaas, nootjes, olijven, kruiden, croutons enz toe. Je kan ook je restjes opmaken. Gekookte groentes of aardappels erdoor. Lekker wat tonijn of andere vis. Je bedenkt het maar.
Een goede kwaliteit olijfolie is wel belangrijk. Er zijn zoveel smaken. Ik vind zelf deze olijfolie erg lekker. Een andere olie kan je ook gebruiken zoals raapolie, sesamolie, avocado olie enzovoort.

En net zoals de Italianen, veeg de dressing van je bord met een stukje brood. Heerlijk!

Wat is jouw Perfecte Salade Dressing?

Tips Salade dressing

  • Zoet: Honing, Agavestroop, suiker, rijststroop, dadelstroop, kokosbloesem.
  • Zuur: Citroen, verse jus, sap van augurk of zilveruitjes.
  • Mooi, handig en leuk salade servies bestel je gewoon online voor een fijne prijs
Perfecte Salade Dressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.