Pastinaak Bloemkool Stamppot, een gezond en simpel recept

Pastinaak Bloemkool Stamppot

De gangbare Good Mood Mama pastinaak stamppot heeft een upgrade gekregen. Ik heb er vandaag een bloemkool door gestampt. Even extra vitamines en qua smaak past het goed. Pastinaak Bloemkool Stamppot dus. Dit keer geen spekjes erbij maar paneer. Dat is Indiase kaas. Blijft hard als het verwarmd wordt. Ideaal in curry’s maar ook zo bij de stamppot ging het goed samen.

Recept Pastinaak Bloemkool Stamppot

  • Kilo aardappelen
  • Halve kilo zoete aardappelen
  • 2 kleinere pastinaken of 1 grote
  • 1 bloemkool

Door de stamppot heb ik dit keer gedaan naar smaak

  • Mosterd
  • Peper en zout
  • Gedroogde knoflook
  • Klein klontje grasboter
  • Wat kookvocht

Gratineren

  • Paneer (Indiase kaas)
  • Parmezaanse kaas
  • Restjes andere kaas

Aardappels schillen en in stukjes. Bloemkool in stukken. Pastinaak heb ik dit keer ook geschild en in stukken. Alles in een grote pan aan de kook brengen. Ongeveer 20 minuten koken totdat het gaar is.
Daarna lekker stampen. Voeg toe wat je lekker vindt.

Ik heb er een Pastinaak Bloemkool Stamppot ovenschotel van gemaakt. De paneer heb ik in blokjes erover gestrooid, wat parmezaanse kaas en nog wat restjes andere kaas. Alleen even opwarmen in de oven.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Hoeveelheden luisteren niet zo nauw in de Pastinaak Bloemkool Stamppot. Heb je minder aardappels dan is dat prima. Of heb je bijvoorbeeld restjes bloemkool over dan kan je deze er ook door stampen.
  2. Een klassieke en handige aardappelstamper koop je gewoon online bij de Xenos voor een erg leuke prijs! Doe jezelf een plezier en maak het stampen aangenaam.
  3. Doe jezelf ook een plezier met een mooi assortiment aan ovenschalen. Het staat leuk maar is ook gewoon fijn als je een passende hebt voor je recept.

Andere Stamppotjes

bietjes stamppot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.