Steeds meer winkels verkopen tegenwoordig groente en fruit dat niet meer mooi eruit ziet of te rijp is. Je betaalt hier minder voor. Ideaal als je het toch dezelfde dag nog gebruikt. En zo kan biologisch ook weer betaalbaarder zijn. Ik vond in mijn winkel 2 hele rijpe peren. Dat heeft me geïnspireerd tot het maken van deze Peer Kokos Jam. En anders werkt het ook prima met peren in je eigen fruitschaal thuis die lekker rijp zijn.
Recept Peer Kokos Jam
- 2 rijpe peren
- 3 dadels
- Kokosrasp
- Vanillepoeder
- Kaneelpoeder
- Water
Ik begin met de peren schillen en eventueel dadels ontpitten. Beide mag je in stukjes snijden. Doe het vervolgens in een pan met een klein beetje water. Lekker pruttelen en laten indikken op laag vuur. Dit duurde bij mij ongeveer 15 minuten. Goed roeren. Bij de laatste minuten mogen de vanille, kaneelpoeder en de kokosrasp erbij.
Ik heb dit nog met staafmixer glad gemaakt. Klaar is je Peer Kokos Jam.
Smakelijk eten!
Tips
- Invriezen werkt bij deze jam prima. Ik doe het in kleine bakjes of in een ijsblokbakje
- In het begin deed ik er al wat water bij zodat het niet aanbrand. Het duurt even voordat de peer sappen vrij komen. Niet teveel water want uiteindelijk komt er veel vocht vrij.
- Te dik? Water erbij.
- Te waterig? Langer laten inkoken.
- De dadels waren qua smaak niet nodig. De peren waren zoet genoeg. Maar voor de structuur vind ik het wel fijn in dit recept.
- kaneel, vanille en kokos naar eigen smaak.
- Lekker op een Ricotta Pancake of een American Pancake.
- Jam Koekjes, Appel Bietjes Jam of de Ananas Bramen Jam zijn ook erg lekker!
- Of is Rabarber Aardbei Dadel Jam, Frambozen Citroen Dadel Jam of Bramen Bananen Jam meer jouw smaak?
Handige linkjes
Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn