Avocado Banaan Mousse, een eenvoudig en gezond recept met 3 ingrediënten

avocado banaan mousse

Deze Avocado Banaan Mousse is een combinatie die ik heb leren kennen door mijn kleine meid. En wat is het lekker. Ik maak dit altijd vers en vries het niet in. Avocado’s zijn gezond. Ze bevatten allemaal goede vetten. Banaan is een heerlijke zoetmaker die voor de juiste energie zorgt. Mijn buurtwinkeltje heeft altijd lieve bio mini avocado’s. Deze zijn ideaal voor dit recept. Met een grote avocado kan het ook. Je houdt dan misschien wat meer over na een boterham. Maar dan heb je meteen zelf een heerlijk ontbijt. Deze Avocado Banaan mousse is heerlijk op brood maar ook door de yoghurt.

Recept Avocado Banaan Mousse

 • 1 banaan
 • 1 avocado
 • 3 theelepels Griekse yoghurt

Avocado en banaan prakken en een paar theelepeltjes Griekse yoghurt en klaar is je Avocado Banaan Mousse. Je kan het eventueel ook met een staafmixer glad maken. Prakken en gladmixen geeft beide net een wat andere smaak. Probeer maar eens beide uit en kijk wat jij lekkerder vindt.

Eet Smakelijk!

Tips

 1. Maak je dit iets eerder en moet het even staan? Doe er wat citroensap bij of de pit van de avocado. Dit houdt de ergste verkleuring tegen.
 2. Pas het aan zoals jij het lekker vindt. Je kan uiteraard minder of meer yoghurt toevoegen. Of helemaal geen yoghurt als je dit niet in huis hebt.
 3. Snufje kaneel doet het goed hierdoor heen, echt een perfecte match wat smaken betreft en voor mij inmiddels met deze smaken
 4. Avocado en banaan prakje is ook heerlijk door een grotere bak met yoghurt. Wat havermout erdoor en smullen maar.
 5. Voeg naar smaak meer of minder banaan/avocado toe.
 6. Heerlijk in een Trifle
 7. Een andere unieke smaakcombinatie is deze Tomaten Dadel Jam
 8. Guacamole, een snel en eenvoudig recept
 9. Guacamole Pasta, een gezond en simpel recept

Handige linkjes

De linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.