Brood Soldaatjes, een eenvoudig recept met oud brood

brood soldaatjes

Er blijft nogal eens wat brood liggen hier in huis. En na een paar dagen is het niet meer zo lekker. Eerder heb ik al een recept geplaatst voor Brood Taartjes. Nu wil ik laten zien dat je met boterhammen die over zijn ook heerlijke Brood Soldaatjes kan maken. De vorm is anders waardoor de eet ervaring ook verschilt. Deze soldaatjes zijn namelijk ideaal om te dippen of te scheppen. Lekker bij bijvoorbeeld een couscous maaltijd, salade of een soepje. Deze soldaatjes zijn zo lekker dat ik ze ook wel eens met vers brood maak. Of watd acht je van een zacht gekookt eitje? Dippen maar!

Recept Brood Soldaatjes

  • Boterhammen
  • Olijfolie
  • Gedroogde knoflook
  • Chilipepers als je pittig wilt
  • Gedroogde basilicum
  • Peper en zout

Snij de boterhammen in reepjes. Besprenkel olijfolie erover en mix het geheel met je handen. Op alle soldaatjes moet olijfolie zitten. Je kan het ook met een kwastje bestrijken.
Strooi nu de gedroogde knoflook, chilipeper vlokken, basilicum en peper en zout erover.

Dit mag even 10 minuutjes in een oven van 180 graden. Totdat de Brood Soldaatjes mooi knapperig zijn.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Varieer met kruiden die jij lekker vindt. Ik gebruik nu gedroogde producten omdat ik die in huis heb. Verse knoflook kan ook.
  2. Maak er blokjes van en je hebt je eigen home made croutons.
  3. Een siliconen bakkwastje is handig om in huis te hebben voor dit soort recepten, of het bestrijken van bakdingen.
  4. Een siliconen bakmat is ook ideaal om vaker te gebruiken. Nooit meer zonder bakpapier in huis! En nog duurzaam ook door het hergebruik.

Lekker bij

Komkommer Munt Yoghurt dip
Komkommer Munt Yoghurt dip

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.