Dit recept was eigenlijk niet bedoeld als blog. Maar op social media krijg ik zoveel vragen over mijn Pulled Masala Chicken dat ik het uiteraard wel wil delen. Dit recept is wel een beetje uit de losse hand gegaan. Dat is voor sommigen lastig, maar tegelijk ook juist een positief iets. Het komt dus niet heel nauw op hoeveelheden aan. De basis; kip, knoflook, ui, kruiden en gember is het belangrijkste. En als jij een teentje knoflook minder hebt, of geen wortel dan is het nog niet erg en net zo lekker.
Recept Pulled Masala Chicken
- Kipfilet ongeveer 3 a 4 stuks
- 4 uien
- 4 tenen knoflook
- Stukje verse gember
- 2 winterpenen
- 1 paprika
- Handjevol cherry tomaatjes
- Klein blikje geconcentreerde tomatenpuree
- Flesje bier, ik had een normaal biertje
- Hindoestaanse masala
- Peper en zout
- water
De knoflook en gember snij ik fijn, de ui mag in halve ringetjes. Ik begin met wat olie verhitten en de ui, gember en knoflook te fruiten. Ik voeg ongeveer 3 eetlepels Hindoestaanse masala toe en laat dit even inbranden voor een paar minuten. Ondertussen snij ik reepjes paprika, halve plakjes wortel en de cherry tomaatjes fijn.
Vervolgens voeg ik de kipfiletjes toe en schroei even de buitenkanten dicht. Dan voeg ik de paprika, tomaatjes en wortel toe. Het flesje bier giet ik leeg, blikje tomatenpuree gaat erbij en wat peper en zout. Goed roeren en dan voeg ik nog een kopje water toe zodat er lekker wat vocht is. Het vuur mag laag, deksel schuin en lekker laten sudderen voor zo lang mogelijk is.
Kip gaart snel dus je zou al na een uurtje de kip kunnen pullen of kammen. Ik heb dit na ongeveer 2 uur gedaan. Ik vis de kipfilet uit de pan en met 2 vorken kam ik het. Vervolgens doe ik dit terug en roer het goed door. Proeven of het op smaak is en voeg desgewenst nog wat water, peper, zout of masala toe.
De pulled masala chicken is lekker op een tortilla met avocado, met rijst, op brood met zure komkommer of zelfs met wat zoet fruit zoals ananas.
Eet smakelijk!
Tips
- Deze hoeveelheden waren voldoende voor meerdere personen en 2 dagen eten ervan.
- De kruiden ontwikkelen langzaam in de pulled masala chicken dus de tweede dag is het eigenlijk het lekkerste.
- Ik ben dit gaan sudderen in mijn Greenpan, en niks is aangebrand aan de bodem. Heel fijn! Mijn favoriete pannen die ook nog eens gezond zijn: Greenpan*
- Dit Mexicaanse Groentestoof potje is ook echt een aanrader.
- Of wat dacht je van deze pulled beef?
- De dag erna heb ik het gegeten op brood met een zure salade erbij. Ik heb azijn met wat honing gemixt en daarin komkommer en rode ui gedaan. Snufje peper en zout. De derde dag heb ik het restje met wat mayonaise gemengd en zo kreeg ik een heerlijke salade voor op brood met wat zure salade erbij. In plaats van mayonaise kan je kwark, yoghurt, ricotta etc. gebruiken.
- Onmisbaar in je keuken, een goede messenset*
Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.