Zoet Zure Komkommer, een snel recept met 5 ingrediënten

zoet zure komkommer

Ik heb mijn Pinda Curry weer eens gemaakt. Lekker, snel en makkelijk. De kroepoek en emping staan klaar, omeletje erbij en wat gefruite uitjes. Maar opeens besef ik me dat ik een smaakje mis. Iets fris, zuurs. Heel last minute maak ik deze Zoet Zure Komkommer erbij. Normaal laat je de komkommer even staan op zuur maar ik moet zeggen dat deze snelle variant erg smakelijk is! Hoe zuur en zoet je het maakt heb je geheel zelf in de hand. Met meer citroensap maak je het zuurder en met meer honing maak je het zoeter. Bij tips laat ik wat variatie tips zien voor beide smaken.

Recept zoet zure komkommer

 • Komkommer
 • Citroen (sap)
 • Azijn
 • Honing
 • Peper en zout
 • Eventueel handje verse peterselie

Snij de komkommer in halve dunne plakjes. Knijp wat citroen hierover uit. Eventueel in een (klein) zeefje om de pitjes op te vangen. Honing, azijn, peper en zout naar smaak en als laatste een handje fijngesneden verse peterselie. Goed roeren en proeven of het op smaak is. Voeg eventueel toe waar je behoefte aan heb.

Deze Zoet Zure Komkommer is lekker als salade, bij gerechten of gewoon zo. Op brood in combinatie met een kruidig stoofpotje of pulled iets is het ook echt een goede match.

Tips

 1. Voor zuur kan je onder andere nog meer gebruiken; diverse azijn, balsamico, augurken sap, zilveruitjes sap etc.
 2. Voor zoet kan je onder andere gebruiken: Honing, suiker, kokossuiker, andere stropen of suikers.
 3. Voordeel van deze Zoet Zure Komkommer salade is dat het niet snel verkleurt en dat je het even van te voren kan maken. De komkommer wordt niet snel slap en de smaken worden alleen maar lekkerder hoe langer je het laat staan. Maak je het last minute? Ook niks aan de hand en net zo lekker.
 4. Ook lekker met wat rode of normale ui erbij.
 5. Deze azijn van Dille en Kamille is erg lekker.
 6. Lekker bij Pinda Curry, Pulled Masala Chicken of Eenpansgerecht roti of Simpele rotirol

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.