Er komen veel recepten voorbij waarin ik ricotta gebruik. Dit is een geweldig product wat laag in vet en zout is. Maar wel een heerlijke romig frisse smaak heeft. Het is een afvalproduct, gemaakt van restjes die overblijven als er kaas gemaakt wordt. Ik begin het mijn dochter van 11 maanden nu ook te geven. Het is een ideale toevoeging of basis voor een saus. Of een geweldige dip; Ricotta Kruiden Dip. Deze dip is lekker voor op tafel of bij een maaltijd. Dip lekker wat groente of soepstengels erin.
Onderin voeg ik wat linkjes toe voor andere recepten waarin ik ricotta gebruik. Het kan zowel voor zoete als hartige recepten. Ik heb het eigenlijk altijd wel in huis omdat het zo makkelijk te gebruiken is en een gezonde toevoeging.
Recept Ricotta Kruiden Dip
- Ricotta
- Verse bieslook
- Verse peterselie
- Fijngesneden knoflook of gedroogde knoflook
- Klein scheutje water
- Peper en zout
Snij de knoflook fijn of gebruik gedroogde knoflook naar smaak. Vervolgens de bieslook en peterselie fijn snijden, of knippen. Alles mag in de ricotta, scheutje water en roeren maar. Peper en zout naar smaak en blijf proeven. De Ricotta Kruiden Dip is klaar als het naar jouw smaak is.
Tips
- Kruidenzout is ook lekker door de Ricotta Kruiden Dip, of gedroogde kruiden zoals basilicum.
- Heb je nog verse basilicum staan? Dat kan je ook er door doen.
- Pesto door de ricotta scheppen is nog simpeler en heerlijk. Zo heb je een frisse pesto ricotta dip of een snelle saus over je pasta.
- De Xenos heeft heel veel leuk servies en ook toffe betaalbare kommetjes waarin je de dip zou kunnen serveren
- Tomaten Ricotta Saus
- Ricotta Pancakes
- Champignon Olijven Ricotta Saus, een snel en simpel recept
- En ook erg lekker is deze Gnocchi met champignon roomsaus, een eenvoudig en gezond recept