Rum Kaneel Stoofpeertjes, een simpel recept met 5 ingrediënten

rum kaneel stoofpeertjes

In mijn groente en fruit tas zaten peertjes. Abygail vindt dit heerlijk. Maar bij het snijden voelde de peer raar en was het niet echt lekker. Het bleek een stoofpeertje te zijn! Ik ken stoofpeertjes vooral van kerst, lekkere zoete peertjes. Maar nooit geweten dat dit echt een andere soort is en heel anders bereid dient te worden. De rode kleur komt van de peer zelf als je het lang genoeg stooft. Dit gebeurd door de zuren die vrijkomen. Je kan dit proces een beetje helpen door wat kleurstof of rood fruit toe te voegen. Tijd voor rum kaneel stoofpeertjes.

Ik had nog 3 stoofpeertjes over en die te lang laten liggen. Dus het schillen en snijden moest wat drastischer gebeuren. Normaal zou ik de peer in 4 parten gesneden hebben. Maar nu dus in kleinere stukjes. De smaken die ik heb gekozen zijn heerlijk bij elkaar. Rum Kaneel Stoofpeertjes. Door het stoven verdampt de alcohol maar hou rekening met jonge eters. Als je dit niet fijn vindt kan je de rum achterwege laten.

stoofpeertjes

Recept Rum kaneel stoofpeertjes

 • 3 stoofpeertjes (na het snijden ongeveer 2,5 nog)
 • 2 dopjes rum (flesdopje)
 • 2 eetlepels suiker
 • Theelepel kaneel
 • Heel klein snufje zout
 • Water

Schil de stoofpeer en snij in 4 partjes of in stukjes. Je kan de peer ook heel laten. Spoel af en doe in een pannetje. Voeg zoveel water toe dat de peertjes net onder water staan. Suiker, rum, kaneel en zout erbij. Roeren en op een laag vuurtje. Aan de kook brengen en op laag vuur laten stoven. Ik zet de deksel schuin. Zo kan er warmte weg maar niet teveel vocht. Binnen 1,5 a 2 uur waren mijn peertjes perfect. Het vocht was zo goed als weg en er was alleen nog een heerlijke stroopachtige substantie over. Ik heb de Rum Kaneel Stoofpeertjes in een Mason jar gedaan.

Genieten!

Tips

 1. Voor suiker kan je van alles kiezen; kokosbloesem, basterd, honing of stropen. Ik zou dadelstroop of honing aanraden en een bruine suikersoort.
 2. De alcohol is verdampt maar de smaak van rum proef je nog goed in deze Rum Kaneel Stoofpeertjes.
 3. Lekker om zo te eten maar ook met een stuk vlees of door een salade.
 4. Ik ben groot fan van de Greenpan. Een gezonde pan wat niet aanbakt. De hapjespan gebruik ik tegenwoordig voor heel veel van dit soort recepten.
 5. Ook lekker op een tortilla met pulled beef
rum kaneel stoofpeertjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.