Gerookte Kip Mousse, een snel en heerlijk recept

gerookte ip mousse

Ik ben gek op deze Gerookte Kip Mousse. Pittig, licht zuur van de citroen en dan de smaak van gerookte kip. Heerlijk! Ik haal deze kip altijd bij mijn biologische slager. Daar roken ze de kippetjes zelf. Vroeger kocht ik het in de supermarkt. Daar heeft de gerookte kip een soort van donker laagje aan de buitenkant. Bij de slager is dit niet. Qua smaak is die van de slager intenser en ik vind het lekkerder. Dit recept voor Gerookte Kip Mousse is heerlijk als dip, op brood of in wraps. Wel vind ik dat de wrap erg de smaak opneemt, dus beleg het wel voldoende! Op een boterham, korstjes eraf en dan oprollen is ook erg lekker. De hoeveelheden luisteren niet nauw en voeg toe waar jij van vindt dat het nodig is. Telkens een beetje en proeven.

Recept gerookte kip mousse

 • Stuk gerookte kip (ik had ongeveer 225 gram)
 • Bakje ricotta (ongeveer 2/3 heb ik gebruikt)
 • Pakje Monchou (bijna helemaal)
 • Spaanse peper
 • Citroen (sap en schil)
 • Peper en zout

Ik snij de gerookte kip in grove blokken en doe in een bak. Hierbij doe ik 1/3 van een Spaanse peper, citroensap van een halve citroen, 4 eetlepels ricotta en 2/3 van de Monchou. Ik rasp wat van de schil er ook nog bij. Met een staafmixer maak ik er een glad geheel van.

Daarna proef ik en voeg ik toe waar behoefte aan is. Ik heb meer Spaanse peper toegevoegd omdat het pittiger mocht en nog een beetje ricotta en citroensap. Zout was niet nodig en een beetje peper nog wel.

Klaar is je heerlijke Gerookte Kip Mousse.

Enjoy!

Tips

 1. Met ham kan je dit ook maken.
 2. Voeg eventueel wat groene kruiden toe
 3. Rasp alleen het geel van de schil, het witte is bitter.
 4. Lekker met chips of als dip
 5. De combinatie van ricotta en monchou maakt het heerlijk. Heb je ricotta over? Ik heb heel veel lekkere recepten met ricotta.
 6. Zet het even opzij voor 10 minuten en proef dan nog eens. Spaanse peper komt later op gang al smaak. Je wilt niet dat het te pittig is.
 7. Als je het niet pittig dan laat je de Spaanse peper achterwege.
 8. Mijn staafmixer is een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.
gerookte kip mousse wrap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.