Snelle Nasi, een simpel vegan en budget recept

snelle nasi

Mijn beste recepten ontstaan eigenlijk spontaan, als ik geen kookpuf heb, wel iets gezonds wil en 2 kinderen die mee-eten. Dan moet ik het simpel houden en snel omdat ik eigenlijk geen zin heb. Verse groentes gebruiken want dat is gezond. Niet teveel zout, Gwendolyn van 14 maanden eet mee, maar wel kruidig want daar is ze gek op. Maar de smaken moeten wel puur zijn en goed te proeven van wat je eet, dat vind mijn oudste dochter weer lekker. Oja en volwassenen moet het ook nog smaken. Zie hier het ontstaan van de Snelle Nasi.

De snelle nasi staat uiteraard open voor variatie en is ideaal om restjes op te maken uit je groente la. Hieronder omschrijf ik mijn eerste en smaakvolle basis maar bij tips staat meer variatie.

snelle nasi

Recept Snelle Nasi

  • Rijst voor 3 a 4 personen
  • Een winterpeen
  • Handjevol boontjes
  • Wat stronkjes bloemkool
  • Grote eetlepel nasi kruiden
  • Naar smaak Hindoestaanse Masala
  • Peper en zout
  • Wat verse peterselie

Snij de wortel in kleine blokjes, de boontjes in dunne stukjes en de bloemkool in kleine roosjes. Je gaat de groente namelijk meekoken met je rijst en hoe kleiner gesneden, hoe sneller gaar. Je wilt wel terugzien dat er groente in je snelle nasi zit dus ook weer niet te klein.

Kook de rijst volgens de verpakking en kook je groentes net zolang mee. Vervolgens afgieten, je kruiden en verse peterselie fijngesneden of geknipt aan toevoegen. Dan goed roeren of schudden met de deksel erop, nog wat peper en zout voor smaak en met de deksel erop laten na garen.

Klaar is je super snelle nasi. Lekker om zo te eten of als basis in combinatie met andere dingen.

Eet smakelijk!

snelle nasi

Tips

  1. Kies het liefste een rijst waarbij deze na het koken ook moet na garen, zoals bijvoorbeeld basmati rijst. Volg gewoon de instructies van de verpakking op. Met normale rijst kan het ook maar basmati of pandan heeft mijn voorkeur.
  2. Nasi kruiden koop je kant en klaar. Ik bestel mijne graag via Pit & Pit. Je kan ook voor alleen nasi kruiden gaan of juist alleen Hindoestaanse masala gebruiken. De combinatie van beide is voor onze smaak perfect.
  3. Je kan uiteraard elke groente erin verwerken die je mee kan koken in het water. Doperwtjes, snijbonen, pastinaak, broccoli, ui. Al vind ik de groentes van deze snelle nasi wel erg goed matchen.
  4. Wij hebben dit gegeten met een gehaktballetje en pindasaus. Je kan ook kiezen om kleine gehaktballetjes te draaien. Lekker met nog wat kroepoek, emping, sambal en gefruit ui erbij.
  5. Ik maak de snelle nasi in een emaillen Riess pan, grote voordeel hiervan is dat het gezond is en in de oven kan. Wil je het opwarmen of warm houden dan kan je de pan gewoon in de oven zetten. Met opwarmen op het vuur verbrand vaak de bodem. In een oven op juiste temperatuur wordt het gewoon warm! Zo warm ik ook de tweede dag mijn pindasaus op. Heerlijk om voor 2 dagen te koken. Pan met leftovers in de koelkast en de volgende dag hop in de oven.
  6. Het witte ovale bord komt van de Xenos en is de betaalbare organic servieslijn.
  7. Dille en Kamille verkopen prachtige koksmessen met beukenhout handvat. Ik vind ze prachtig. Investeren in goed kookmateriaal maakt het plezier en gemak zoveel groter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.