Snelle Spinazie Pasta, recept met een heerlijke twist

Snelle Spinazie Pasta, een snel en simpel recept

Tegenwoordig komen er verzoekjes van mijn oudste dochter met betrekking tot eten. Ze eet goed, heeft haar fases. Maar in het algemeen is ze een onwijze genieter van smaken. Zo vroeg ze laatst aan mij of ik niet met spinazie en pasta iets lekker kon maken. Zeker kan ik dat. Eigenlijk maakte ik dit recept vroeger heel vaak. Maar zoals het vaak gaat… Ik vergeet recepten! Hoog tijd om mijn oude simpele, snelle en gezonde recept af te stoffen en weer te testen. Deze variant is niet vegetarisch maar je kan het natuurlijk wel vegetarisch maken. Bij tips deel ik meer. Klaar voor deze simpele, snelle en gezonde Snelle Spinazie Pasta? Lets go!

Ingrediënten Snelle Spinazie Pasta

  • Pasta (ik had een heel pak linguine)
  • 1 bakje ricotta
  • pakje spekjes 100 gram
  • 1 medium ui of 2 kleintjes
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Diepvries spinazie a la crème blokjes ongeveer 300 gram
  • Water naar behoefte

Smaakmakers:

  • Pecorino of Parmezaanse kaas
  • (Pecan)noten
  • Citroen vers en citroen olijfolie
  • Tuinkruidenbouillonpoeder

Bovenstaand recept van Snelle Spinazie Pasta was hier ruim voldoende voor 4 personen. Het is zowel koud als warm smaakvol. Meestal eet ik het de eerste avond warm en wat over is bewaar ik en eet ik de volgende dag als koude salade.

ricotta voor in de saus

Bereiding

Ik zet een grote pan op het vuur met water. Hierin doe ik wat zout en een scheutje olijfolie. Dit is om straks de linguine in te koken. De ui en de knoflook snij ik fijn. En dat was het qua snijwerk alweer. In een pan* verhit ik wat olie en fruit ik de ui, knoflook en spekblokjes tot het gaat kleuren. Ik doe er al een beetje peper en zout bij. Vervolgens doe ik een heel bakje ricotta erbij en de spinazie. Op laag vuur roer ik het langzaam tot een geheel. Ik voeg een klein beetje water toe. Hoeveel dit is, wisselt elke keer weer. Ik wil geen waterige saus maar de Snelle Spinazie Pasta mag ook niet te dik zijn. Dit keer heb ik ongeveer espresso kopje erbij gedaan.

Al roerende vormt je saus. Proef voorzichtig en breng op smaak. Ik doe dat met peper en zout en soms een klein beetje tuinkruidenbouillonpoeder als umami smaak. Ik heb van die glazen Maggi potten, ideaal een klein theelepeltje als smaakversterker. Ook kan je al lekker wat Pecorino of Parmezaan erbij doen als smaakmaker. Maar ik had een twist beloofd in dit recept van Snelle Spinazie Pasta.

De twist is namelijk citroen! Oh wat smaakt dat goed in deze Snelle Spinazie Pasta. Rasp wat geel van de schil in je saus of over je bord als finishing touch. Maar ook als je een goede citroenolijfolie hebt kan je dit gebruiken. Als mijn saus namelijk klaar is, voeg ik de gekookte pasta toe en schep ik alles om. Dan voeg ik nog wat citroenolijfolie toe. Én ik rasp nog wat gele schil als ik een bordje heb opgemaakt. Aftoppen met pecannoten en kaas, voilá.

Eet smakelijk

Snelle Spinazie Pasta pan vol recept

Tips Snelle Spinazie Pasta

  • Linguine is onze favoriete pastasoort voor deze saus. Het is dikker dan normale spaghetti en dunner dan tagliatelle. Het past perfect in het recept van Snelle Spinazie Pasta. Maar kies vooral wat bij jouw smaak past
  • Rasp niet het wit van je citroenschil, dit is bitter
  • Het recept is echt binnen no time klaar en kan dus ook prima koud gegeten worden. Dan proef je de citroen nog beter
  • Lekker met wat brood erbij, olijfolie om te dippen en kruidenboter
  • Pecannoten zijn echt een smaakmatch, maar wederom jouw smaak jouw keuze!
  • Ricotta is geweldig. Het is zoutarm en vetvrij maar toch maak je er zo een lekkere romige saus mee.
  • Vegetarische / vegan variant: vervang de spekjes voor een vega variant, of laat het weg. De ricotta kan je vervangen voor een vegan roomkaas en de strooikaas ook. Ik kom tot een besef dat spinazie a la crème natuurlijk ook niet vegan is… Kies dan voor gewone diepvries spinazie. De vegan roomkaas en wat water maken het tot een sausig geheel.
  • Een klein beetje sojasaus kan ook een aangename smaakmaker zijn
  • Ook erg lekker is de traditionele bolognese saus!
  • Mijn favoriete pannen die ook nog eens gezond zijn: Greenpan*
  • Onmisbaar in je keuken, een goede messenset*

En de grote vraag… Het is goedgekeurd door mijn oudste dochter! In huis vernoemen we deze pasta nu naar haar en het is haar favoriete recept momenteel.

Snelle Spinazie Pasta bord snel simpel recept pecannoten
bord met linguine en een eenvoudige gezonde saus recept

Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.