Kinderen beter laten slapen, een Ozybag kan helpen!

Kinderen beter laten slapen ozybag

Slapen en kinderen is vaak als water en vuur. Zowel voor de ouders en verzorgers, als voor de kinderen. Sommige kinderen zijn heerlijke dromers en slaapkoppen. Maar veel vaker houden ze er een slaapritme op na die voor anderen en hunzelf flink vermoeiend kan zijn. Kinderen beter laten slapen, het kan wel echt. Ik deel graag een aantal tips die misschien bij jouw kind kunnen passen. Ook hebben we de Ozybag getest, iets waardoor jij en je kind beter zou kunnen slapen. En als je doorleest zit er ook nog een kortingscode.

Basistips om kinderen beter laten slapen

Van baby af aan is het belangrijk om een goed dag- en nachtritme aangeleerd te krijgen. In de buik krijgt een baby ook wel een beetje donkernuances mee, maar eenmaal geboren en de wereld bestaat uit veel meer. We zijn als volwassenen heel erg geneigd om een ruimte altijd maar donker te maken bij een baby. Maar zo leert een baby niet dat er verschil is tussen dag en nacht. Zorg dus dat de slaapjes overdag lichter zijn dan de slaapjes in de avond en nacht. Kinderen beter laten slapen begint al van baby af aan.

Daarbij is elk kind anders en is elke reden voor slechter slapen weer iets anders. Vaak heeft het wel te maken met een overdaad aan prikkels. Veel schermtijd en behoefte aan geborgenheid. Die overdaad aan prikkels kan je natuurlijk beperken door meer offline te leven, minder te haasten en de tijd te nemen om samen dingen te doen. Als je samen dingen doet zoals spelen of lezen, komen er vaak vanzelf onderwerpen naar boven waar een kind zich zorgen om zou kunnen maken. Veel volwassene laten tegenwoordig kinderen langer en vaker samen in hun bed slapen. Dit kan zeker helpen om kinderen beter te laten slapen maar het moet wel te doen zijn voor de volwassenen. Want een goede nachtrust is voor iedereen van belang. Kijk dus vooral wat voor jullie beide werkt en kijk dan niet naar anderen. Jullie situatie is zoals die is en is niet vergelijkbaar.

bed slapen kids tips

Een fijne slaapomgeving

In het algemeen slapen kinderen beter in een rustige, fijne slaapomgeving. Ventileer goed en zorg voor frisse lucht. Zuurstof en frisse lucht zorgen voor een betere kwaliteit van slaap. Zorg dat eventueel speelgoed is opgeruimd en niet uitnodigt tot spelen of dat de fantasie vanuit bed aangewakkerd wordt. Soms slapen kinderen lekker in en pyjama, anderen slapen liever bloot. Weer een ander slaapt beter onder een deken en soms is meer behoefte aan geborgenheid. Wat bijvoorbeeld een slaapzak geeft. Probeer verschillende dingen uit en vindt de manier die bij jouw kind past. Kinderen beter laten slapen begint door te luisteren en te kijken naar wat werkt voor jouw kind.

Ook zijn er veel mensen die tegenwoordig gebruik maken van geluid, licht en geuren om kinderen beter laten slapen. Denk aan een Himalaya zoutlamp, lavendelgeuren, snooze lichten en jungle geluiden. Een zoutlamp zou kunnen zorgen voor betere ionen en lavendel staat al eeuwenlang bekend om de rustgevende eigenschappen. We weten allemaal dat veel kinderen graag een lampje hebben en sommigen genieten van diverse soorten rustgevende geluiden. Ik heb diverse dingen geprobeerd en soms werkten dingen wel voor even. Vooral wat druppels lavendelolie vinden we allemaal fijn. Dit is ook gewoon een aangename geur.

tips voor beter slapen bed gwen

Zoeken naar dingen om kinderen beter te laten slapen

Op dit moment slaapt mijn oudste dochter van 9 jaar niet zo goed. Zodra ze in haar slaapkamer is, komt ze tot rust, wat juist weer ruimte geeft tot creativiteit en fantasie. Mijn dochter is een introvert en houdt zich vaak op school wat in en op de achtergrond. In haar kamer voelt ze zich fijn en veilig en zijn er geen stoorzenders. Dus om die reden slaapt ze vaak laat en is ze vroeg wakker. Maar we merken dat ze toch wat slaapuren mist en daardoor op school ook wat lastiger kan meekomen soms. We hebben een zwaartedeken geprobeerd, en dat beviel goed bij haar. En toen zag ik de Ozybag voorbij komen!

De verzwaringsdeken was zeker fijn maar in de zomer voor haar echt te warm. Daarbij hebben wij geen auto of rijbewijs en neemt het vrij lastig mee ‘even een deken van een paar kilo’. Om die reden ben ik verder gaan speuren naar alternatieven want ik merkte wel dat het haar meer rust bracht en dat ze beter ging slapen. Kennen jullie de Ozybag al?

ozybag

Wat is een Ozybag?

Een Ozybag is een slaapzak die zeer flexibel en zacht is is. Het kan je ondersteunen bij het verbeteren van je slaap. En ook kinderen beter laten slapen zou kunnen hiermee. Het is speciaal ontworpen om een kalmerende druk op het hele lichaam uit te oefenen. Dat zorgt vervolgens voor een fijn gevoel en ontspanning. De gelijkmatig verdeelde druk, oftewel compressie, simuleert het gevoel van een omhelzing. Dit aangename gevoel wat je krijgt van slapen in een Ozybag helpt je om sneller in slaap te vallen, dieper te slapen en gedurende de nacht ongestoord door te slapen.

Het zou zomaar kunnen zijn dat jouw slaapproblemen verdwijnen, en dat je kinderen beter kan laten slapen dankzij deze slaapzak. Ook bij diverse slaapuitdagingen die komen kijken bij slapeloosheid, stress, angst, autisme, hooggevoeligheid, ADHD of RLS. De constante druk creëert een kalmerend en veilig gevoel, waardoor je gemakkelijk tot rust komt en ontspant. De Ozybag simuleert het gevoel van een stevige knuffel, zodat je volledig kunt ontspannen en sneller in slaap valt. Maar anderen zullen meer het veilige gevoel van een baarmoeder herkennen. Warm, knus en veilig. Willen we dat niet allemaal?

ozybag

Voordelen Ozybag

  • Hoogwaardige kwaliteit en super stretchy – De Ozybag is gemaakt van rayon. Rayon staat er om bekend zeer vochtabsorberend te zijn, wat dus zorgt voor verkoeling. Zo kan je ook in de zomer gewoon in de slaapzak slapen. Daarnaast is het super rekbaar, zo kan je je nog voldoende bewegen. Wordt het kouder? Dan slaap je gewoon onder de deken met je Ozybag.
  • Een betere nachtrust – Als het voor jou werkt dan slaap je beter, dieper en sta je uitgeruster weer op
  • Gemakkelijk mee te nemen – Ga je op reis? Dan neem je de Ozybag gemakkelijk mee. Het formaat is vergelijkbaar met die van een opgevouwen shirt. Het gewicht is superlicht.
  • Verkoelend in de zomer – De ozybag houdt geen overbodige warmte vast. In de zomer heb je er genoeg aan om in de ozybag te slapen.
  • Aanbevolen door slaapcoaches – Zij geven aan dat er verschillende onderzoeken zijn gedaan naar de constante compressie en hier positieve resultaten aan gebonden zijn. (ik heb geen onderzoeken kunnen vinden om te delen hier)

De Ozybag komt in vier varianten:

  • Kind met capuchon
  • Kind zonder capuchon
  • Volwassen met capuchon
  • Volwassen zonder capuchon

De maten zijn echt one size fits all. Daarbij kan je de Ozybag makkelijk wassen in de wasmachine. Allemaal voordelen dus. Nu zijn jullie zeker wel benieuwd naar onze eigen ervaring? Zowel mijn dochter als ik zijn dit gaan testen!

ozybag slapen kids

Ervaring slapen met de Ozybag

Het is minder benauwd dan ik had gedacht! Ik dacht echt dat het heel benauwend zou zijn. Daarbij zit er onderaan de slaapzak een opening waardoor je gewoon kan lopen of luchten, en je voeten vrij zijn. Ik vind het zelf vooral heel fijn om aan te hebben als ik ga lezen in bed of op de bank. Maar deze blog draait om kinderen beter laten slapen, en ik had dus vooral ook mijn hoop op mijn dochter gericht. De laatste tijd kroop ze steeds in haar hoeslaken, dus ze gaf zelf al aan een behoefte tot geborgenheid te voelen.

En eerlijk is eerlijk, ze is meteen fan van de Ozybag. Ik merk eigenlijk meteen dat ze beter slaapt. Ze wordt minder vaak wakker en ligt veel rustiger. Ze is echt nog wel eens lang wakker en het is geen wondermiddel. Maar ze is er gek op en slaapt rustiger. De slaapzak gaat overal mee naar toe en ook op warme zomeravonden slaapt ze lekker er in. Voor haar is het echt een hele fijne toevoeging.

ozybag

Kortingscode Ozybag

Ozybag got niet alleen onze backs maar ook die van jullie! Ik mag namelijk een kortingscode delen met de volgers van mezelf en van de lifestyle website van MamaScrapelle. Daar schreef ik ook een blog voor:

Dus twijfel je nog door de prijs, dit is het moment om het dan toch te kopen. Gebruik code mamascrapelle10 voor korting. Maar dat is niet alles. Wanneer je besteld en die kortingscode gebruikt maak je ook kans om je volledige aankoopbedrag terug te winnen! Je speelt automatisch mee als je de kortingscode gebruikt.

Kinderen beter laten slapen, wat werkt voor jou?

Ik ben benieuwd wat voor jou en jouw kinderen werkt? Of slapen ze altijd wel goed? Ik ben oprecht heel blij met de Ozybag voor mijn oudste dochter. En ik heb gewoon geaccepteerd wat haar slaapritme is. Zolang ze niemand stoort, komt het goed. Mijn jongste dochter slaapt wel beter en bij haar spelen weer andere dingen.

Spreekt slapen met de Ozybag jou ook aan? Kijk dan vooral eens op hun website en gebruik de kortingscode voor zolang deze nog geldig is.

Website Ozysleep

We hebben dit product ontvangen in ruil voor een recensie. Dit beïnvloed onze eerlijke mening niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.