Voordelen van Pranamat, waarom een moderne spijkermat gezond kan zijn

voordelen van een pranamat korting spijkermat gezondheid

Al weken, misschien maanden, lonk ik naar de producten van Pranamat. Zijn er echt mensen die baat hebben bij deze moderne spijkermat? Zo te zien wel, er is een harde kern die zweert bij deze manier van voor je lichaam en geest zorgen. En die kern wordt steeds groter en bevat inmiddels ook mensen die ik goed ken. Al jaren ben ik in gevecht met mijn eigen lichaam en gezondheid; pijn voert de boventoon. Zou deze mat ook voor mij fijn kunnen zijn? Wat zijn voor mij de voordelen van een Pranamat? Ik ga alles eerlijk en helder aan jullie uitleggen in deze blog.

Wat is Pranamat?

Belangrijk om als eerste te vermelden is dat een Pranamat echt niet zomaar voor de leuk is. Daar is de prijs niet naar. Maar daar is de mat ook niet naar. Het is namelijk een echte moderne spijkermat, gemaakt naar eeuwenoude kennis en tradities. De spikes op de mat, ook wel de bloemen/lotussen, zijn echt scherp. Het vraagt dan ook enige voorbereiding, zorg en aandacht. Ik heb deze blog over de voordelen van een Pranamat dan ook pas na weken uittesten kunnen schrijven.

Pranamat is een merk van hoge kwaliteit die diverse producten uitbrengen met de kenmerkende lotussen er op. Dit zodat je op diverse plekken van je lichaam kan profiteren van de voordelen van acupunctuur.

voordelen van een pranamat spijkermat korting

In het kort, de voordelen van een Pranamat

 • Rug: het verbeterd de gezondheid van je boven- en onderrug en vergeet de eventuele pijn die er zit. Gebruik bij bijvoorbeeld hoge en lage rugpijn en beknelde zenuwen
 • Hoofd: voel minder spanning in je nek en schouders en minder hoofdpijn. Gebruik bijvoorbeeld bij migraine, spanningshoofdpijn en clusterhoofdpijn
 • Slaap: val sneller in slaap, geniet van een diepere slaap en word uitgerust wakker. Gebruik bij bijvoorbeeld slapeloosheid, vermoeidheid, spanning en stress
 • Huid: verbeter de kwaliteit van de huid op de dijen, billen en buik en raak het gevoel van zware benen kwijt. Gebruik bij onder andere cellulitis, vermoeide benen en huidpijn

Hoe werkt het?

 • 10.000 lotuspunten: stimuleren de bloed- en lymfestroom vanaf de eerste minuut
 • Verbeterde microcirculatie: de huid, spieren en inwendige organen worden van meer zuurstof voorzien zodat elke cel hiervan profiteert
 • Moleculair en holistisch: verbeterde metabolisme en zuurstoftoevoer bestrijdt ontstekingen en bevordert fysieke zelfgenezend vermogen

Pranamat ECO

 • Werkt op diepere huidlagen en helpt cellulite te verminderen
 • Voedt de huid met zuurstof
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Stimuleert de lymfecirculatie
 • Biedt snelle resultaten
 • Laat je huid stevig en elastisch achter
 • Kost slechts 10-15 minuten per dag
 • Milieuvriendelijk geproduceerd
voordelen van een pranamat korting spijkermat gezondheid ervaring

Eerste keer op een Pranamat

Goed dat waren wat feiten en jullie zijn natuurlijk benieuwd naar mijn ervaring. In samenwerkingen met Pranamat heb ik 3 items ontvangen: een mat, een kussen en een moon kussen. Er is me direct verteld dat ik me echt even eerst moest inlezen. Dit kan op de website van Pranamat maar er zit ook een handig boekje bij. Daarin staat alles wat je moet weten, plus de diverse soorten massages die mogelijk zijn. De voordelen van een Pranamat en hoe deze te gebruiken komt niet in een dik boekwerk. Het is kort en duidelijk, en dat is fijn.

Eerst maak je een keuze waar je de mat gaat leggen.

 • Op de grond
 • Op bed
 • Op de bank

Hoe harder de ondergrond hoe intensiever de behandeling zal zijn. Daarna maak je een keuze of je dit naakt gaat doen, huid op de lotussen dus. Of dat je kleding aan houdt en dan ook of dit dun of dikke kleding is. Wederom is naakt het meest intensieve.

Ik heb gekozen voor mijn bed. Ik heb een redelijk stevige topper. Daarbij is dat echt mijn relax plekje. Ik moet er niet aan denken dat één van mijn dochters op me springt of iets dergelijks. Dus als mijn kinderen slapen of weg zijn ga ik genieten van de Pranamat! Ik kies de eerste keer ook voor een dun shirt. Mijn lichaam en huid moet ik leren kennen met dit item, en ik weet niet precies hoe ik het zal ervaren met mijn pijnlijke huid en gewrichten. Ik heb namelijk reuma en fibromyalgie en de pijn zit naast dat het in mijn gewrichten zit ook in mijn huid en bindweefsels.

spijkermat moon kussen korting ervaring gebruik

Pijn is fijn

Ik heb een hoge pijngrens, altijd wel gehad. Ik kom uit de generatie:”Wie mooi wil zijn moet pijn lijden”. Anno 2023 in onze huidige woke cultuur is die uitdrukking not done. Maar het hielp mij wel door de urenlange pijnlijke haarsessies heen als ik weer ballethaar moest, of als ik zelf bepaald ingevlochten haar wilde. Tegenwoordig leef ik op dagelijks niveau met pijn. Vooralsnog slaat geen medicatie echt aan. Ik ben dus geboeid door het idee dat je pijn met pijn kan “bestrijden”. Want ik ga meteen heel eerlijk zijn, voor mij was de eerste keer op een Pranamat heel intens. Zo intens dat de tranen in mijn ogen schoten en ik niet dacht dat ik het zou kunnen volhouden.

Fast forward naar een paar weken later; na ongeveer 15 minuten bereik ik inmiddels zo’n intense rust en relaxheid dat ik vaak op mijn Pranamat in slaap val. Doet het dan inmiddels geen pijn meer bij mij? Oh ja zeker wel. De eerste 5 minuten moet ik echt heel erg afzien en volhouden, ik zet dan direct een diepe ademhaling in. En dan komt het moment dat je die golf van warmte door je lichaam voelt gaan. En dan is het zo lekker. Één van de Voordelen van een Pranamat voor mij is dan ook die intense ontspanning die volgt na gebruik. Inmiddels gebruik ik het op naakte huid, in bed vlak voordat ik ga slapen. En slapen doe ik heel goed hierna!

spijkermat houding korting ervaring

Mijn Pranamat ritueel

Als ik naar bed ga dan ga ik 15 tot 20 minuten op mijn rug met het bijbehorende kussen onder mijn hoofd liggen. Op naakte huid. Het kussen bevat ook lotussen. Deze vind ik op mijn hoofdhuid het minst fijn maar het helpt wel met ontspannen. Daarna ga ik even 10 minuten zitten op mijn mat. Mijn billen kunnen de lotussen prima aan. Een aantal jaar geleden ben ik van een houten trap gevallen, op m’n bil, en sindsdien zit hier nog steeds een gevoelige bump. Een voordeel van een Pranamat is voor mij ook echt dat mijn bil minder gevoelig is sinds ik dit gebruik.

Daarna pak ik lekker mijn boek, doe ik het kussen onder de Pranamat en ga ik lekker zitten met mijn benen op de mat. Dit doe ik ook ongeveer 20 minuutjes en daarna nog even mijn voeten. Bij elkaar ben ik zo’n uurtje kwijt, terwijl ik lees en daarna slaap ik heerlijk. Ik weet niet of mijn lichaam zo in shock is van de pijn en dan ontspant als dit weg is, of dat het ook echt door de drukpunten massage komt, maar ontspannen ben ik na gebruik. En bij frequent gebruik went het echt wel steeds een beetje. Voor mij zijn er dus zeker voordelen van een Pranamat en het frequente gebruik hiervan.

Helaas kan ik het niet elke dag gebruiken. Mijn huid en lichaam zijn te gevoelig en hebben hersteltijd nodig. Om en om werkt of twee dagen en dan 1 of twee dagen niet. Maar dat ik heerlijk slaap na mijn Pranamat ritueel is een ding wat zeker is. Wil jij ook voordelen van een Pranamat ervaren? Neem dan echt de tijd ervoor en leer jouw lichaam kennen!

voordelen van een pranamat ervaring korting spijkemat mindful

Voordelen van een Pranamat voor mij

Voordelen van een Pranamat voor mij zijn er dus zeer zeker. Ik ben niet pijnvrij, maar ik kom wel tot intense ontspanning waardoor ik beter slaap. En dus beter wakker wordt, en de dag sterker aan kan. Ook ervaar ik minder hoofdpijn als gevolg door de pijnen in mijn lichaam. De lotussen op mijn hoofdhuid vind ik niet fijn, maar het neemt wel mij spanningshoofdpijn weg. Mijn favoriete houding is tijdens het lezen onder mijn benen en voeten.

Ook denk ik dat voor sommige voordelen van een Pranamat je het nog langer moet gebruiken. Ik heb een mooie linnen tas gekregen waardoor ik de mat makkelijk mee kan nemen. Maar zonder auto en rijbewijs en met twee kinderen neem ik het vaak niet mee als ik ergens anders slaap. Ook heb ik zoals eerder aangegeven, hersteltijd nodig. De lange termijn voordelen laten dus even op zich wachten voor mij.

Diepe ademhaling

Zoals gezegd zet ik een diepe ademhaling in om de pijn in de eerste minuten te doorstaan. Daarbij helpt die manier van ademen mij om extra te relaxen en zo optimaal te genieten van de voordelen van een Pranamat.

Diepe ademhaling

 1. Adem in en hou je gedachten bij het tellen. Adem in en tel 1
 2. Hou je adem vast en duw deze zo diep mogelijk naar beneden in je onderbuik en tel 2
 3. Bij de derde tel laat je je adem helemaal los en adem je uit
 4. Begin weer van voor af aan

Focus je op het tellen (ik tel in mijn hoofd), zo is er even geen ruimte voor andere gedachten. Komen deze toch, niet boos zijn maar stuur ze gewoon even weg en focus je weer op het tellen. In het begin zal het lastig gaan om diep te ademen en het dieper te duwen. Maar het gaat steeds makkelijk. En dan opeens na ongeveer 5 minuten volgt die heerlijke golf van warmte door je lichaam heen.

spijkermat voordelen korting

Werkt een Pranamat echt?

Ik kan alleen spreken vanuit mijn eigen ervaring. Maar ja, ik ervaar zeker voordelen van een Pranamat. Als ik op de mat lig dan voel ik soms schokjes door mijn lichaam gaan. Soms in een knie, soms in een voet. Soms ergens anders. Maar het gebeurd wel vaak. Voor mij een teken dat het zeker iets doet. De combinatie met de ademhaling en tijd voor jezelf nemen zonder mobiel of andere schermen bevalt ook echt positief en heeft daardoor effect. Een Pranamat is niet zomaar leuk, maar het is echt een lifestyle.

En dan hoeft het echt niet dagelijks maar een keer gebruiken en dan weken niet, kan ik niet aanraden. Neem de tijd voor jezelf. Voor je lichaam en je geest. Ontspan en ga ontdekken wat de voordelen van een Pranamat voor jou zijn! Ik slaap heerlijk, heb minder last van spanningshoofdpijn en mijn huid gloeit gezond na gebruik. En die warme golf die volgt na ongeveer 5 minuten.. wauw dat is echt een sensatie waardoor je de mat keer op keer wil blijven gebruiken. Wat is dat een lekker gevoel.

Schrik overigens niet van de rode huid met butsjes direct na gebruik. Hoe langer je ligt, hoe dieper ze zullen zijn. Dit hoort en trekt weg :).

voordelen van een pranamat spijkermat korting

Is een Pranamat veilig?

Ik ervaar een Pranamat zeker als veilig. Er zijn meer spijkermatten op de markt maar toch voelde dit merk meteen al vertrouwd. Deze producten zijn echt gemaakt van hoogwaardige materialen en de kwaliteit is goed. Die kwaliteit is voor mij echt een van de voordelen van een Pranamat. De stof is superstevig en scheurt niet snel. De lotussen zijn makkelijk schoon te maken, mocht je dit willen. En ze zitten stevig op hun plekje. Wel kan ik aanraden om echt het bijgeleverde boekje te lezen, of alvast op de website te kijken. En pas echt op, ga niet schuiven over de punten heen.

Je kan deze items ook bij oudere kinderen gebruiken. Maar let goed op met kinderen. Laat ze kleding dragen en zorg voor een wat zachtere ondergrond. Mijn oudste dochter van 9 huivert en ziet dus echt geen voordelen van een Pranamat. Maar ze is dan ook hypergevoelig voor pijn. Mijn jongste dochter daarentegen roept steeds ‘wauw wat mooi’ en raakt m’n afdrukken aan op mijn lichaam na gebruik. “Lekker warm” zegt ze dan. En mijn huid gloeit inderdaad altijd lekker warm daarna. Ze is nog te jong maar als ze ouder is wil ze het zeker eens proberen.

spijkermat ervaring korting

Doet een Pranamat pijn?

Die vraag krijg ik regelmatig en daar kan ik kort en krachtig over zijn. Ja, een Pranamat doet pijn. En dat hoort ook! De pijn is onderdeel van de ervaring. De ene keer is mijn lichaam gevoeliger dan een andere keer. Maar pijn blijft het doen. De eerste 5 minuten kunnen echt een intense worsteling zijn. Maar het moment, en dat moment komt, dat je die golf van warmte door je lichaam voelt gaan… oelala dat is verslavend lekker. Die golf neemt ontspanning met zich zoals je niet zou krijgen zonder pijn. Dus pijn is echt één van de voordelen van een Pranamat.

Deze spikes zijn echt vlijmscherp en van veel andere matten zijn de punten echt minder scherp. En dus is je ervaring minder intens en heb je minder voordelen van een spijkermat. Pijn is ook niet iets om bang voor te zijn. Nou is dat voor mij misschien anders omdat ik dagelijkse basis met chronische pijn moet omgaan. Voordelen van een Pranamat voor mij is misschien ook wel pijn met pijn bestrijden. Maar ook op betere dagen met minder pijn in mijn lijf, geniet ik van de sensatie die de Pranamat mij geeft.

Voordelen van een Pranamat: lekker slapen

Tegenwoordig heb ik een nieuwe routine. In de avond zit ik op mijn grote mat. Soms met en soms zonder mijn billen er op. Ik heb nog steeds een gekke bil van een heftige valpartij van een trap 2 jaar geleden. Er zit een dikke laag littekenweefsel onder mijn huid wat ik vaak moet los masseren. Dat kost me moeite en tijd, maar op een Pranamat zitten blijkt net zo effectief. Al dan niet effectiever. Mijn bil voelt daarna heerlijk ontspannen aan. Verder doe ik het Pranamat kussen onder de mat zodat er een bolling ontstaat. Perfect voor mijn benen, zo kan ik namelijk tegelijk lezen. Ontspanning op en top!

En het Moon kussen gaat in mijn nek en daarna onder mijn voeten. Eerst was ik niet zo’n fan van het Moon kussen maar inmiddels zeker wel. Dat is ook zo leuk aan deze hele lifestyle. Het veranderd met jouw behoeftes en wensen mee. Er is ook geen fout, alleen wat bij jouw lichaam en ontspanning past. In het begin was ik heel strikt in de regels, inmiddels voelt het veel organischer aan. Wanneer ik behoefte heb gebruik ik het zoals het past. Ik weet ook dat mijn routine weer zal veranderen. Nu is het echt lekker onder de deken met een boek op mijn spijkermat. Dat verwarmd me door en door. Straks in de zomer zal ik weer andere behoeftes hebben. Nog één van de voordelen van Pranamat: het verwarmt een koud lichaam! Supersnel wordt je door en door warm.

Voordelen van een Pranamat: meenemen

Kan je niet meer zonder je Pranamat? Dat snap ik! Ook ik neem deze graag mee als ik ergens anders ga slapen. Of om anderen de voordelen van een Pranamat te laten voelen. Gelukkig is er een mooie stevige linnen tas waarin jij jou items veilig en stijlvol kan vervoeren. Het materiaal is wederom weer van kwaliteit en dus duurzaam. Ik vouw mijn mat altijd dubbel, zodat de lotusbloemen niet dor de stof heen prikken.

En in die opgevouwen mat doe ik dan het kussen en Moon kussen. Je items zitten zo logisch in de tas. Maar tegelijk ook veilig. Geen spikes die door de tas prikken.

Speciale tijdelijke Pranamat items

Regelmatig brengt Pranamat nieuwe items uit. Soms qua vorm soms qua kleur. De meeste items die afwijken van hun vaste collectie zijn er tijdelijk. Dus mocht je iets zien wat je aanspreekt, wacht dan niet te lang. Zo was er met valentijn een heart pillow, een hart kussen, en dat is meteen een instant favoriet van mij! Dit kussen is zo heerlijk qua vorm en dikte. Het heeft voor mij alle voordelen van een Pranamat en is ook nog eens makkelijk mee te nemen.

Nieuwsgierig? Kijk dan maar naar de foto’s. En onthoudt, wacht niet te lang als je een tof item ziet.

Voordelen van een Pranamat met korting

Nieuwsgierig geworden? Twijfel je ook al een tijd? Ik hoop dat mijn blog een helder beeld van mijn ervaring heeft gegeven. Ik kan namelijk niet voor jou beslissen om dit te gaan doen. Wel kan ik je helpen door een code te delen die ik namens Pranamat mag aanbieden, en met die code ontvang je een speciale aanbieding.

Klik op de link en bekijk het assortiment en kies jouw item uit. Naast een zeer fijne kortingscode is de verzending binnen Nederland en België ook nog eens gratis! En soms zit er nog eens een extraatje bij. Dat wisselt per keer.

 • Kortingscode link en gebruik code GOODMOODMAMA maar meestal wordt deze automatisch al geactiveerd als je op de link klikt

Ik ben heel benieuwd hoe jij dit ervaart en voor welke kleur jij gaat. Er zijn namelijk veel prachtige kleuren en opties. Laat je het me weten?

Deze items heb ik ontvangen ter recensie. Dit beïnvloed niet mijn mening en bovenstaande ervaring is zoals ik het eerlijk heb ervaren. Sommige linkjes in deze blog zijn affiliate linkjes. Als jij hier op klikt en dan tot aankoop overgaat, ontvang ik een kleine commissie. Dit is verder niet van invloed op jouw prijs of shopervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.