Een spiegel voor in de kinderkamer, een onmisbaar item

Een spiegel voor in de kinderkamer

Er zijn al vele mooie inspiratie blogs te vinden over hoe je een kinderkamer kan inrichten. Pinterest staat vol toffe sfeerbeelden, van simpele budget hacks tot de meest dure en exclusieve items. Voor ieder budget en smaak is er wel iets te vinden. Maar er is 1 item dat wat mij betreft nooit mag ontbreken.. En dat is een spiegel voor in de kinderkamer!

Opgroeien

Tegenwoordig hebben redelijk veel kinderen de luxe van een eigen kamer in Nederland. Dat was vroeger natuurlijk wel anders en in armere landen ook. Soms wordt een kamer gedeeld door ruimte gebrek. Soms omdat het gewoon gezelliger is om samen met bijvoorbeeld een broertje of zusje te slapen. Ik ben opgegroeid met een eigen kamer. Dit was mijn ruimte, mijn eigen plekje. Ik vond het heerlijk om hier te zijn. Het is altijd een veilige omgeving geweest waarin ik mijzelf uren kon vermaken. Met speelgoed, een goed boek en later een klein (zwart-wit) tv’tje. Een spiegel voor in de kinderkamer, was toen ook al voor mij onmisbaar.

Al was ik er toen niet zo bewust mee bezig als dat ik dit nu ben als moeder en pedagogisch professional. Een spiegel voor in de kinderkamer was voor mij een item waarmee ik me ook uren kon vermaken. Een doos goedkope kindermake-up ging er dan doorheen. En later heb ik menige Spice Girl choreo ervoor geoefend. Ik heb dan ook echt goede herinneringen aan mijn kamer en wil dit ook voor mijn dochters zo kunnen bieden.

Een spiegel voor in de kinderkamer

Een spiegel voor in de kinderkamer

Zoals jullie al konden lezen in mijn ervaring, een spiegel was een manier om me op te maken en om mezelf te zien met dansen. Het geeft een kijkje in en naar jou, en het maakt je bewust van jezelf. Nu weet ik als pedagogisch professional hoe belangrijk dit stukje bewustwording is. Het is zelfs noodzakelijk voor een goed zelfbeeld en voor zelfvertrouwen.

Als moeder heb ik ook geen zin in troep make-up of rommel, maar het is wel heel belangrijk voor kinderen. Gelukkig bestaat er ook natuurlijke make-up tegenwoordig voor de bewuste ouders. Maar de handeling van kijken naar je gezicht en hierop accenten aanbrengen met kleuren, is belangrijk! Kinderen leren eerst bewust te worden van hun gezicht, waar zit wat. Daarna bewust te worden van mimiek en uiteindelijk volgt de bewustwording van wat is mooi en wat vind je misschien minder mooi. En hoe accepteer je dit. Een spiegel voor in de kinderkamer helpt hierbij!

Bewustwording

In de puberteit gaat natuurlijk veel meer het schoonheidsbeeld meespelen. Maar als een kind van jongs af aan al gewend is om in een spiegel te kijken dan zal dit in de vaak wat lastige en hormonale fase een stuk minder moeilijk zijn! Een spiegel voor in de kinderkamer kan je in verschillende formaten plaatsen. Denk aan een kleine en handzame spiegel voor de make-up momenten. Denk aan een grote spiegel waarin een heel lichaam te zien is voor bewustwording daarvan. En natuurlijk voor al die mooie danspasjes die zo extra goed te zien zijn. Je kan bijvoorbeeld voor rond, ovaal, driehoek of een spiegel vierkant gaan. En heel eerlijk, een spiegel is een onwijs mooie toevoeging voor in een kamer ook. Het zorgt voor extra licht en diepte. Ik zie alleen maar voordelen!

  • Het grote boek van mij, wat je hieronder op de foto ziet, is een heel fijn boek voor zelfvertrouwen bij kinderen!
zelfvertrouwen

Tips een spiegel voor in de kinderkamer

Er zijn zoveel mooie spiegels, zoveel kleuren en formaten. Zoals gezegd is een spiegel voor in de kinderkamer een belangrijk onderdeel. En het gaat heel veel jaren mee, dus altijd wel de investering waard. Ook is er buiten de kinderkamer om altijd een goede plek te vinden. Ik kies dan ook zelf voor een spiegel die zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt is. Zo kan het altijd wel ergens in huis geplaatst worden. Ik heb zelf een voorkeur voor een minimalistische spiegel of een brocante spiegel goud. Bij Perfecthomeshop heb je een mooi en divers aanbod! Neem maar eens een kijkje.

Heb jij ook goede herinneringen aan een spiegel in jouw kamer? En hangt er bij jouw kind een spiegel in de kinderkamer?

abby

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.