American Pancakes, een eenvoudig en lekker basisrecept

Als ik pannenkoeken maak is iedereen blij in huis. Ik vind dikkere Amerikaanse lekkerder en fijner om te maken dan de platte Hollandsche. Er kunnen er ongeveer 3 in een pan dus dat gaat snel. Deze American Pancakes kun je met van alles beleggen. Gewoon klassiek roomboter, stroop of poedersuiker. Minder klassiek maar wel lekker; Rijststroop, jam, agave stroop, dadelstroop of kokosbloesemsuiker werken ook prima. Wil je iets gezonders erop? Eigenlijk al mijn recepten voor jam wel. Vaak heb ik nog porties in de vriezer. Zo heb ik in een handomdraai een feestelijk maal. Dit recept is voldoende voor ongeveer 12 tot 18 pancakes. Afhankelijk van het formaat.

Recept American Pancakes

  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • Snufje vanille poeder
  • Snufje zout

Snel recept

Melk en eieren luchtig kloppen. Vanille en zout erbij. Beetje bij beetje de bakmeel toevoegen totdat het goed gemixt is en er geen klonten meer zijn. Pan verwarmen en daarin per keer 3 of 4 American pancakes verwarmen.

Fluffy pancakes

Het recept blijft hetzelfde. Het enige wat ik anders doe is het eigeel en eiwit splitsen van elkaar. In 1 glazen kom doe ik de eiwitten en vervolgens klop ik dit op met een handmixer tot een dik schuim. In een andere kom doe ik het eigeel, melk, bakmeel, vanille poeder en snufje zout. Dit mix ik ook tot een glad geheel. Het eiwit spatel ik rustig door het eigeel mengsel. klaar is je beslag. Ik heb alleen voordat ik begon een klontje vet in de pan gedaan. Dit was bij mij voldoende om alle American pancakes mooi te bakken.

Enjoy!

american pancakes

Tips American pancakes

  1. Mix alles in een maatbeker. Zo kan je het uitschenken in een pan. Makkelijk en scheelt afwas. Als je de Fluffy American Pancakes maakt kan je een pollepel gebruiken om in een pan te scheppen.
  2. Ik heb een keer lactose vrije melk gebruikt en een keer rijstemelk. Beide waren lekker. Je kan elke melksoort gebruiken. Water kan ook als je echt niks hebt.
  3. Zout zorgt voor een goede smaakbalans in zoete gerechten. Een klein snufje zout in bijvoorbeeld chocomelk is heerlijk.
  4. Ricotta Pancakes zijn ook een aanrader!
  5. Voeg eventueel wat extra kruiden toe zoals kaneel op kardemom.
  6. Hoeveel je er bakt is afhankelijk van hoe groot je ze maakt. 1 schep uit een opscheplepel of pollepel is 1 pancake bij mij. De ene keer bak ik er 12 en de andere keer bak ik er 20 uit een kom.
  7. Zeef je zelfrijzend bakmeel voor nog meer luchtigheid
  8. Deze recepten voor simpele jams zijn ook erg lekker om op een American pancake te doen.

Handige linkjes

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.