Simpele Zelfgemaakte IJsthee, een eenvoudig en snel recept

Door de Drink In The Box ben ik nog meer geïnspireerd geraakt om gezonde drankjes te bedenken voor mijn kleine meid en ook mezelf. Al tijden wil ik simpele zelfgemaakte ijsthee maken. Ik zie veel recepten voorbij komen die best wel wat stappen of ingrediënten hebben. Voor mij mag het simpeler. Zo simpel als alleen thee maken en laten afkoelen is net weer iets te simpel voor nu. Het is gelukt om een recept te maken die we allemaal lekker vinden. Verwacht geen ijsthee die je in de winkel koopt want ik maak het dit keer zonder suiker. Ik gebruik het liefste honing en omdat mijn honing op was ben ik iets anders gaan zoeken. Ik heb dadels gebruikt en dat is subtiel maar lekker.

Recept Simpele Zelfgemaakte IJsthee

Munt IJsthee

  • Gedroogde munt, 2 kleine handjes op ruim een liter
  • Honing, 2 eetlepels

Gember Citroen IJsthee

  • Gedroogde groene thee met gember en citroen, 2 handjes op ruim een liter
  • 5 dadels

Ik heb 2 grote glazen kannen. In de ene kan deed ik 2 kleine handjes gedroogde munt. Voor mij is dit product nieuw. Wat een smaak en geur voor een gedroogd iets. Ideaal!
Gekookt water erin totdat de kan gevuld is, eetlepels honing naar smaak erin, roeren laten staan zolang de smaak is zoals je lekker vindt. Ik heb het ruim 30 minuten laten staan. De smaak was best sterk.

In de tweede kan voegde ik de gedroogde groene thee met gember en citroen toe. Kant en klaar, makkelijker kan niet. Mijn honing was op dus ik heb er 5 dadels ingedaan (ontpit) en dit gaf ook een fijn zoetje af. De dadels haal je eruit als het op smaak is. Het is niet super zoet maar net voldoende voor mij.

Schenk de Simpele Zelfgemaakte IJsthee in een glazen fles en deze mag in de koelkast. Ik had geen zeefje nodig. De ingrediënten blijven op de bodem van de kan. Maar je kan voor het uitschenken het door een zeefje doen of de gedroogde ingrediënten al in een thee-ei doen.

Smakelijk drinken!

Tips

  1. Ik had geen ervaring met gedroogde munt en thee wat niet in een zakje zit. Maar eigenlijk is het ideaal. Verse munt is niet heel lang houdbaar en wel 1 van mijn favoriete thee smaken. Gedroogde munt heeft een hele intense smaak en geur! Prima dus om in huis te hebben.
  2. De munt ijsthee was wat sterk van smaak, ik heb dit in een glas gegoten met nog extra water erbij. Gaat het nog langer mee. Dit is prima. Je kan ook een handje minder doen.
  3. De geweekte dadels kan je gebruiken voor bijvoorbeeld de Choco Hazelnoot Pasta

Linkjes

snelle ijsthee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.