Karnemelk Cranberry Smoothie, een fris eenvoudig en gezond drankje

mediterraanse balletjes

Laatst had ik een gezellige meidendag in Breda met een vriendin en Abygail. En bij een meidendag hoort natuurlijk winkelen, wandelen, kletsen, lachen en misschien wel het belangrijkste; Lekker eten en drinken! Op de kaart zag ik een heerlijk drankje staan met karnemelk. Dit is 1 van de weinige producten die Abby niet echt lekker vindt. Maar de combinatie van ingrediënten in deze Karnemelk Cranberry Smoothie waren zo lekker dat ik mijn drankje grotendeels kwijt was aan haar.

Dit vraagt dus om een eigen home made versie. Ik heb mijn eigen variant gemaakt naar smaak, het recept van de lunchroom weet ik niet.
De Karnemelk Cranberry Smoothie is meteen klaar om te drinken maar eigenlijk na een paar uur het lekkerst. Dus een prima recept om in de avond te maken zodat je in de ochtend de dag lekker begint. Hoe langer je het laat staan hoe meer roze de Karnemelk Cranberry Smoothie ook wordt.

Recept Karnemelk Cranberry Smoothie

  • 1 liter karnemelk
  • 50 tot 75 gram gedroogde cranberries
  • 3 tot 4 eetlepels honing

Alles mag in de blender en goed mixen. De cranberries worden kleine stukjes en blijven dit ook! Een smoothie met bite dus. Proef of je het zoet genoeg vindt. Hoe langer je het laat staan hoe zoeter het wordt. Bewaar in een glazen fles. Serveer met een lepeltje en genieten maar!

Tips

  1. Voor Abby zeef ik de stukjes cranberry eruit anders gaat het niet door haar rietje heen van de Drink in the Box
  2. Cranberries zijn heel gezond en goed voor je blaas.
  3. Begin met 50 gram cranberries. Ik vind dit zoet genoeg. Zeker als je het de avond van te voren maakt. Maar naar smaak kan je altijd meer toevoegen.
  4. Ik bewaar oude glazen flessen van bijvoorbeeld Flevosap of een ander drankje. Deze gebruikt ik om home made drankjes, smoothies in te bewaren.
  5. Ook prima te maken met cranberry siroop.
  6. Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft
karnemelk smoothie
4 reacties op “Karnemelk Cranberry Smoothie, een fris eenvoudig en gezond drankje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.