Watermeloen Kokos Water, een fris en simpel drankje

watermeloen kokoswater

Dat is nog eens een leuke verrassing; opgebeld worden door een collega dat er 3 jonge Thaise kokosnoten voor me achtergelaten zijn. Wat een heerlijke luxe! Ze zijn wat roze aan het worden dus voordat ze straks niet meer lekker smaken maak ik er maar meteen wat mee. Eigenlijk wilde ik een speciaal ijsje maken wat al een tijdje in mijn hoofd zit. Maar ik had niet alle ingrediënten in huis daarvoor. Wel had ik nog een halve watermeloen. Een goed combo die twee blijkt nu! Watermeloen Kokos Water it is.

Recept Watermeloen Kokos Water

  • Kwart watermeloen
  • Sap van 1 jonge Thaise kokosnoot
  • Muntblaadjes

Haal de pitten uit het vruchtvlees en snij het in stukken. Doe dit in een bakje samen met het kokossap en de muntblaadjes. Ik heb het met de staafmixer fijn gemaakt. In totaal had ik 500ml. Je kan altijd nog wat extra watermeloen toevoegen of wat water.

Een heerlijk fris drankje, Watermeloen Kokos Water!

watermeloen kokos water

Tips Watermeloen Kokos Water

  1. Ongeveer 350ml heb ik gebruikt om een ijsje mee te maken. Die liggen nu nog in de vriezer. Ik ben benieuwd. Hieronder mijn ervaring!
  2. Aan de bovenkant maakt ik twee gaatjes in de kokosnoot met een schroevendraaier en hamer. Dan zet ik het onderste boven op een glas en tik ik nog een gaatje aan de onderkant. Zo stroomt het snel in het glas.
  3. IJskoffie, een snel recept met 3 ingrediënten is ook een aanrader
  4. Of deze Vlammende Flensjes, een basisrecept met hete twist
  5. Scroppino
  6. Toffe glazen en karaffen bestel je bij de Xenos!

IJsco

Nu had ik wat over en heb ik hier watermeloen kokos water IJsco van gemaakt. Qua smaak niet heel anders zou je denken. Maar gek genoeg doet bevriezen iets met deze smaken! De ijsjes kwamen met pit uit de vriezer. Geen meloen pitjes maar er zat een klein pittig tintje aan, alsof er een klein beetje peper in zat of kruiden. Het is maar heel licht en het kan aan mijn smaak liggen. Maar ik vond het erg lekker en verrassend dat het toch anders was dan het drankje. De kleuren zijn prachtig van het ijsje.

Handige linkjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.