Warme Kruidige Appel, een heel snel en eenvoudig recept

kruidig appeltje

Toen Abygail laatst een appel te pakken had tijdens het boodschappen doen en deze als bowlingbal door de winkel rolde, wist ik dat die appel met ons mee naar huis zou gaan. Op zich niet zo erg maar bij het afwegen bleek het een speciaal soort te zijn wat bijna een euro per appel is. Een speciaal appeltje vraagt om een speciale manier van eten. Bij mijn geliefde kruiden webshop had ik een potje koekkruiden besteld dus het leek me leuk om een Warme Kruidige Appel recept te maken.

Recept Warme Kruidige Appel

 • Appel
 • 1 of 2 eetlepels koekkruiden
 • 2 eetlepels honing
 • 450 ml water

Snij de appel en schil deze eventueel. Ik heb het niet geschild. Gewoon lekker snel in stukjes zonder klokhuis. Deze heb ik in wat water gedaan, ongeveer 450ml. Daar 2 scheppen koekkruiden en 2 eetlepels honing in en lekker aan de kook brengen. Na 10 minuten waren de appeltjes zacht en vond ik ze goed. Ik schep de appels eruit en laat ze afkoelen. Klaar zijn je heerlijk kruidige appelstukjes. En in de pan zit een heerlijk kruidig appelwater drankje. Deze giet ik in een glazen fles als het wat afgekoeld is en gaat in de koelkast.

Genieten maar van je Warme Kruidige Appel!

Tips

 1. Kijk wat voor jou werkt qua kruiden. Ik hou van kruidig dus vond 2 eetlepels prima.
 2. Heb je geen koekkruiden? Kaneel is ook lekker.
 3. In plaats van honing kan je ook bijvoorbeeld agavestroop, rijststroop etc gebruiken.
 4. De fles schudden voor drinken. Ik zou het binnen 2 dagen opmaken.
 5. Glazen flessen kan je bewaren van anderen producten die je gebruikt. Of je koop toffe voor een leuke prijs online. Net zo makkelijk en duurzaam want je kan ze keer op keer gebruiken. Als je ze niet laat vallen tenminste.
 6. Maar liefst 3 recepten met een appel; Appelfeestje.
 7. Appelwater en Warme Appel
Warme Kruidige Appel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.