Broccoli Saus; Dit is echt zo’n sausje wat heel simpel, snel en lekker is. Met maar een paar ingrediĆ«nten kan je het op de smaak maken die voor jou lekker is. Voeg je er meer water aan toe dan is het zelfs een lekker soepje. Drukke dag, geen zin om te koken? Onthoudt dit recept dan! Door de ricotta is het een lichte saus.
Recept broccoli saus
- Broccoli
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- Ricotta
- Peper en zout
Optioneel
- Kruidenzout
- Chilipeper
- Ham, spekjes of salami
- Parmezaanse kaas
- Champignons
- Sojasaus als zoute smaakmaker
- Kruiden
Snij de broccoli in stukjes, de ui en knoflook ook. Het hoeft niet perfect want we gaan het straks pureren. Voeg de stukjes toe in een pan met wat water en breng aan de kook. Kook totdat de broccoli gaar is. Dit is in ongeveer 10/15 minuten. Giet het water af, vang eventueel op om nog te gebruiken. Pureer de broccoli, ui en knoflook tot een gladde massa. Voeg naar smaak ricotta, peper en zout toe. Klaar is je simpele Broccoli Saus!
Ik heb deze saus op pasta geschept met wat parmezaanse kaas, verse tomaat, bieslook en nootjes gebrand in een pan.
Enjoy!
Tips
- Voeg wat kookwater toe als je een soep hiervan wil.
- Lekker over pasta, rijst, couscous enzovoort
- Breng eventueel op smaak met kruidenzout, gedroogde peterselie, basilicum of wat je maar lekker vindt
- Ricotta is een gezond room product. Heb je dit niet? Roomkaas, mascarpone of melk kan ook prima
- Wil je het indikken omdat het te dun is? Ik gebruik graag arrowroot hiervoor. Mix wat arrowroot met kous water . Breng de saus aan de kook en voeg het arrowroot water mengsel toe. Het wordt langzaam dikker. Andere saus indikkers zijn bijvoorbeeld maizena of bloem
- Variatie; Kook wat doperwtjes mee en pureer deze ook.
- Ik heb een nieuwe staafmixer. Een simpele van Bosch* die het tot nu toe prima doet en een leuke prijs heeft.