Citroen Honing Limonade, een eenvoudig en snel recept drankje

citroen honing limonade

Ik hou van citroen. Deze kleine vitamine c bommetjes heb ik vaak in huis. Bij voorkeur biologisch want ik gebruik de schil graag in recepten. Niet biologische citroenen hebben vaak bestrijdingsmiddelen in de schil zitten die je niet wilt consumeren. Inmiddels heb ik ook een potje met citroenschil in poeder variant. Zijn er even geen bio citroenen te koop dan heb ik toch de smaak van de schil. Ideaal voor cakejes en sauzen. Vandaag maak ik zelf Citroen Honing Limonade. Snel, makkelijk, gezond en heerlijk. Let wel op met kindjes onder het jaar. Honing bevat een bacterie die niet goed is voor ze.

Recept Citroen Honing Limonade

  • Sap van 2 citroenen
  • 150 ml water
  • Honing 3 a 4 lepels
  • Munt en basilicum blaadjes

Doe 150 ml water in een pannetje. Verwarm dit langzaam en roer de 3 a 4 lepels honing er doorheen. Roeren op laag vuur totdat de honing opgelost is. Schenk de sap van 2 citroenen erbij. Even mee verwarmen. Niet aan de kook brengen. Proef voorzichtig of het op smaak is of voeg meer honing en / of citroen toe.

Schenk de siroop in een kan, koud water erbij (ongeveer 750ml) en de blaadjes munt en basilicum erdoor roeren.

Smakelijk drinken!

Tips Citroen Honing Limonade

  1. Proef de Citroen Honing Limonade. Wil je het zoeter dan kan je meer honing toevoegen. Wil je het zuurder dan minder honing of extra citroensap erbij.
  2. In plaats van honing kan je de ook zoeten met dadel stroop, agave stroop, kokos suiker, rietsuiker of iets anders zoets naar keuze. Let wel op dat elke soort zoet/suiker een andere intensiteit heeft van zoetheid. Begin rustig met toevoegen en blijf proeven. Pas wel op met de hete vloeistof en proeven
  3. Let op met de hete drank in een kan schenken, dan kan het plastic smelten of het glas barsten. Laat het eerst wat afkoelen of voeg eerst wat koud water al toe in de kan waarin je het wilt schenken
  4. Meer weten over deze gele krachtpatser? Lees mijn blog: Citroen, een krachtig stukje fruit

Andere lekkere drankjes

citroen

Handige linkjes

Deze blog kan linkjes bevatten die affiliate linkjes zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.