Er zijn zoveel soorten meel en elk meel heeft wel weer mooie eigenschappen. Zo ook hazelnootmeel. Dit zijn gewoon fijngemalen hazelnoten. Ik vind de smaak van hazelnoten het lekkerste in home made Nutella of in bak recepten. Dit recept voor Brosse Hazelnootkoekjes is zo simpel en het meel maakt de smaak. Succes gegarandeerd! Ik heb ongeveer 12 medium koekjes gebakken hieruit. Je kan ze uiteraard zo groot of klein maken als dat je zelf wilt
Recept Hazelnootkoekjes
- 125 gram hazelnootmeel
- 125 gram roomboter
- 100 gram bloem
- 60 gram lichte basterdsuiker
- Snuf zout
Optioneel
- Koekkruiden
- Sesamzaad
Bloem in een kom, suiker, zout en hazelnootmeel erbij. Ga je voor optioneel; voeg dan deze dingen ook toe. Als laatste de roomboter en kneed alles tot een mooi deeg. Rol bolletjes en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier of een siliconen bakmat erop.
180 graden en 15 minuten en klaar. Laat ze niet te donker kleuren en goed afkoelen. Ze moeten nog hard worden namelijk en dit gebeurd tijdens het afkoelen.
Eet smakelijk!
Tips
- Optioneel is veel mogelijk maar ik zou het zo simpel mogelijk houden. Denk aan kruidenpoeders en noten en zaden. Eventueel wat fijngehakt gedroogd fruit.
- Je kan experimenteren met dingen vervangen in dit recept maar ik heb dit zelf nog niet gedaan. Wel voeg ik telkens iets minder suiker toe en kijk wat er dan gebeurd. Ook ben ik benieuwd naar roomboter vervangen voor plantaardige bakboter.
- Je mag best wel iets van zout proeven in deze brosse Hazelnootkoekjes. Dat vinden wij erg lekker.
- Hazelnootmeel kan je zelf maken door gewoon hazelnoten te vermalen in bijvoorbeeld een hakmolen.
- Maak je eigen home made Nutella met dit recept van Choco Hazelnoot Pasta
- Ik bak graag op een siliconen bakmat wat prima werkt tot 220 graden. lekker duurzaam ook en nooit is je bakpapier opeens op.
Hoi, de smaak is oké maar wat is hier misgegaan…ze zijn op de bakplaat totaal in elkaar ‘versmolten’ tot een grote hazelnoot iets, bovendien zijn ze erg broos en vettig
Hoi Anja, altijd balen als bakken misgaat. Heb je precies dezelfde ingrediënten gebruikt?
Heerlijk!! Naar zoiets was ik al zo lang op zoek….. Dank!
Leuk om te horen. Graag gedaan!
Wat een heerlijke koekjes, en zo makkelijk! Die ga ik vaak maken, super lekker!
Bedankt voor het delen.
Graag gedaan. Ik hou ook echt van deze koekjes.