Mandarijn Mosterd Honing Puree, een snel en gezond recept

Mandarijn Mosterd Honing Puree

Mandarijn Mosterd Honing Puree. Een mond vol maar zo gemaakt. Een simpele puree met een lekkere twist. Je hebt zelf de sterktes van de smaken in de hand. De hoeveelheden zoals ik ze neerzet zorgden voor een lekkere puree, beetje pittig van de mosterd. Maar de andere smaken zorgden voor een goede balans. Ik heb dit keer de kruimige oer aardappels gebruikt van Leo de Kock. Wat zijn deze heerlijk en wat een prachtige diep gele kleur. Ik besef steeds meer hoeveel soorten aardappels er zijn en wat een smaak verschillen. Normaal kies ik niet zo snel voor kruimig maar deze zijn toch wel erg lekker.

Naast de Mandarijn Mosterd Honing Puree heb ik winter postelein erbij gegeten. Gewoon zo uit het zakje, even afspoelen en er naast gedaan. Je kan dit nog zelf door de puree mengen. Hou wel de winter postelein apart als je de puree de tweede dag opnieuw opwarmt. Rauw is dit lekkerder en gezonder. Zo kan je de puree opwarmen en daarna de postelein er door heen scheppen. Simpel!

Recept Mandarijn Mosterd Honing Puree

 • Kilo aardappelen
 • Sap van 1 mandarijn
 • 2 tot 3 eetlepels mosterd
 • 1 tot 2 eetlepels honing
 • Klontje roomboter
 • Kaneel, 2 theelepels
 • Nootmuskaat, 1 theelepel
 • Peper en zout
 • Kookvocht

Schil de aardappels en kook tot ze goed zijn. In een bak stampen met een klontje roomboter en wat kookvocht. Daarna het sap van de mandarijn erbij, kaneel, nootmuskaat, honing en mosterd. Voeg van de honing en mosterd telkens een beetje toe. Roer en proef of het naar smaak is. Voeg toe waar jij behoefte aan hebt qua smaak. Wat kookvocht maakt de Mandarijn Mosterd Honing Puree smeuïger.

Lekker met rauwe winter postelein of een andere groente.

Smakelijk eten!

Tips

 1. Verse jus kan natuurlijk ook gebruikt worden
 2. Verdubbel de ingrediënten als je het voor 2 dagen gaat maken.
 3. Maak je dit in de ochtend? Dan kan de Mandarijn Mosterd Honing Puree in een ovenschaal en warm je het zo nog even op wanneer je het gaat eten.
 4. Een klassieke en handige aardappelstamper koop je gewoon online bij de Xenos voor een erg leuke prijs! Doe jezelf een plezier en maak het stampen aangenaam.
 5. Doe jezelf ook een plezier met een mooi assortiment aan ovenschalen. Het staat leuk maar is ook gewoon fijn als je een passende hebt voor je recept.
 6. Lekker met een stoofpotje!
Mandarijn Mosterd Honing Puree

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.