No Bake Citroen Taart, een recept met 4 ingrediënten

No Bake Citroen Cake

Niet zo lang geleden heb ik hier een recept gedeeld voor een overheerlijke Citroen Taart. Met maar 5 ingrediënten (6 incl snufje zout) geen grote uitdaging. Vrij snel een heerlijke taart op tafel.
Maar wat als ik nou een soortgelijk recept heb, met minder ingrediënten en net zo lekker? De 1 is een taart die de oven in gaat met eieren. En de taart die ik in deze blog deel is een No Bake Citroen Taart variant. Geen oven, geen handklopper (minder afwas!) en geen eieren nodig.
De smaak is bijna gelijk. Het verschil zit erin dat de bodem in de no bake variant steviger is en minder makkelijk breekt. Het citroen room laagje is minder luchtig maar dat is het verschil dan ook wel. Eigenlijk ben ik meer fan van deze. Sneller, goedkoper en minder afwas.

Recept no bake citroen taart

 • Blikje gecondenseerde melk
 • 1 Citroen (medium)
 • Koekjes 250 gram
 • 125 gram roomboter

  Optioneel
 • Sesam
 • Frambozen
 • Snufje zout

Vermaal de koekjes fijn en snij de roomboter in blokjes. In een kom doe ik de vermalen koekjes, roomboter blokjes, snufje zout en wat sesamzaadjes. Met mijn handen kneed ik tot er een mooi stevig deeg ontstaat. Dit doe ik in een bakblik en druk ik aan. Leg wat bakpapier onderin of bestuif met wat bloem. Zo haal je straks de bodem makkelijker los eruit.

In een schone kom doe ik de gecondenseerde melk, sap van 1 citroen en de schil van 1 citroen. Dit roer ik goed door elkaar. Het mengsel giet ik bovenop de koekjes bodem. Ik strooi nog wat extra sesam erover en wat framboosjes.

Nu komt het aan op geduld. Deze No Bake Citroen Taart mag in de koelkast en minimaal 1 uur moet het staan. Liefst ietsjes langer. Maar dat is aan jou.

Enjoy!

No Bake Citroen Cake

Tips

 1. Ik had een medium citroen. Gebruik niet al het citroen sap in 1 keer. Voeg telkens wat toe en proef dan of je het lekker vindt. In de koelkast wordt de citroensmaak nog iets sterker maar niet veel meer.
 2. Gebruik bij voorkeur een bio citroen. De schil gebruik je in dit recept.
 3. De gecondenseerde melk wordt mooi stevig in de koelkast.
 4. Ik ga binnenkort variaties proberen. Schepje cacao, sinaasappel… en nog meer.
 5. Ik heb kandij koeken voor de bodem gebruikt bij de No Bake Citroen Taart maar je kan je eigen koek soort kiezen.
 6. In plaats van roomboter kan je ook kokosvet gebruiken. Ik zou dan 100 gram kokosvet gebruiken.
 7. Een andere versie van een citroentaart die wel een beetje bake
 8. Je hebt heel veel bakvormen en springvormen. Van blik en siliconen. Neem eens een kijkje wat bij jou past.
No Bake Citroen Cake
2 reacties op “No Bake Citroen Taart, een recept met 4 ingrediënten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.