Stamppot Rauwe Andijvie, een gezonde klassieker

stamppot rauwe andijvie

Ik hou van deze stamppot. Van kleins af aan al. Andijvie heeft zo’n heerlijke smaak. En gewoon rauw te gebruiken. Super simpel en gezond. Good Mood Papa daarentegen gruwelt hiervan. Gelukkig heb ik een wekelijkse groente en fruit tas. Want als het erin zit is het zonde om weg te gooien. Eindelijk dus weer eens Stamppot Rauwe Andijvie kunnen maken. Dit recept is voor ons 3 en voor 2 dagen. Je kan ervoor kiezen de andijvie door de stamppot heen te scheppen. Zo verwarm je het de tweede dag in een ovenschotel en wordt het iets zachter. Je kan er ook voor kiezen om het los op je bord door de puree te scheppen. Zo is het dag 2 ook knapperig vers. Bewaar dan de gesneden en gewassen andijvie in een apart bakje.

Recept stamppot rauwe andijvie

  • 2 kilo aardappelen (1,5 normaal en 0,5 zoet)
  • 1 verse krop andijvie

Door de stamppot/puree

  • Klontje grasroomboter
  • Eetlepel mosterd
  • Eetlepel gedroogde knoflook
  • Kookvocht
  • Peper en zout
andijvie

Schil en kook de aardappelen totdat deze gaar zijn. Haal ondertussen de bladeren van de andijvie stronk en snij in reepjes of stukjes. Verwijder eventueel harde nerven. Hierna doe ik ze in een vergiet en spoel ze af.
Stamp de gare aardappels met de ingrediënten die jouw keuze zijn om een stamppot/puree mee te maken. Breng op smaak en klaar. Schep de andijvie door de puree of mix dit pas op je bord. Lekker met wat verse jus en spekjes.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Ingrediënten verse jus; tomaatjes, ui, knoflook, gedroogde peterselie en scheutje ketjap. Snel en smaakvol. Erg lekker erbij. Of probeer deze vegan jus eens.
  2. Ik heb bij dit recept vegetarische spekjes geprobeerd. Abygail vond het heerlijk. Ik heb toch een voorkeur voor echte dierlijke spekjes.
  3. Er zijn dus 3 opties: schep de rauwe andijvie door de puree. Nu kan je de Stamppot Rauwe Andijvie zo eten of opwarmen in de oven. Je kan ook de rauwe andijvie pas op je bord mixen met de puree.
  4. Voor dag 2 kan je weer de rauwe andijvie op je bord mixen. Of even de ovenschaal opwarmen. Als je de andijvie iets minder bite wilt geven dan raad ik de oven aan.
  5. Deze stamppot is ook een aanrader, of wat dacht je van andijvie stamppot met brie
  6. Een klassieke en handige aardappelstamper koop je gewoon online bij de Xenos voor een erg leuke prijs! Doe jezelf een plezier en maak het stampen aangenaam.
andijvie stamppot spekjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.