Boost Siroop, een natuurlijk drankje voor je weerstand

Boost Siroop

De herfst is in volle gang. Er zijn dagen met alleen maar regen en dagen waarin de zon zich laat zien. In de zon kleuren de eerste natgeregende herfstbladeren prachtig. De snot neuzen en kuchende mensen zijn ook al gespot dus tijd om je immuun systeem een kick te geven met deze Boost Siroop.Uiteraard is het geen medicijn. Als je ziek ben is het verstandig om goed uit te zieken en een dokter te raadplegen.

Deze Boost Siroop helpt en verlicht. Omdat je deze siroop gebruikt voor alle goede eigenschappen heb je wel de beste kwaliteit producten nodig. Honing het liefste van de imker en anders van een natuurwinkel. In de goedkope honing zit vaak suiker toegevoegd en is zo bewerkt dat de goede werking minimaal is. De citroen wil ik graag biologisch omdat de schil ook gebruikt wordt. Hierin zitten bij de niet biologische veel bestrijdingsmiddelen en dat wil ik niet.

Met kaneel zijn er 2 soorten. Voor dit recept gebruiken we Ceylon kaneel. Dat is de meer gele kaneel, de kaneel die gezond is. Zwarte peper is een lekker pittig accent in deze siroop. Je kan een beetje malen of 3 a 4 bolletjes erin doen. Pas wel op dat je de bolletjes niet geheel op eet.

Eigenschappen ingrediënten Boost siroop

 • Citroen: Vitamine C boost en versterken immuunsysteem.
 • Honing: Tegen bacteriën/schimmels en virussen, verzachtend, helend.
 • Gember: Ontgiften lichaam, genezend, tegengaan misselijkheid, ontstekingsremmend.
 • Zwarte peper: Verbetering opname voedingstoffen, krachtige anti oxidant, wekt zweten op, aanmaak endorfine waardoor je minder pijn voelt, milde antibiotica die vecht tegen virussen en bacteriën.
 • Ceylon kaneel: Gaat schimmelvorming tegen, reinigen sinussen, vecht tegen bacteriën en virussen, kalmeert de maag.

Uiteraard worden er veel meer goed eigenschappen aan de ingrediënten toegekend maar dit zijn er een paar in het kort.

Recept

 • 1 biologische citroen
 • Goede honing
 • Verse gember 3/5 cm
 • 1 a 2 theelepels ceylon kaneel
 • Zwarte peper

Snij de citroen doormidden en dan in dunne halve plakjes. Doe deze plakjes in een glazen pot. Haal de schil van de gember en snij ook in plakjes. Theelepel kaneel (eventueel 2) en wat zwarte peper erbij. Dan overgieten met honing. Dit kan een halve tot hele pot zijn. Ik had maar een halve dus heb dit gebruikt. Goed roeren, in de koelkast en na een uurtje is je siroop al klaar.

Lekker zo 2 lepels op een dag of door de thee. Laat de thee wel wat afkoelen. Hoe heter de honing wordt hoe meer goede eigenschappen deze verliest.

Laat de winter maar komen met deze Boost Siroop.

Tips

 1. De pot moet goed afgesloten kunnen worden en gebruik telkens een schone lepel. Dan is het zeker wel aantal weken goed (misschien zelfs maanden) maar ruik en kijk goed hoe het eruit ziet.
 2. Investeer echt in goede ingrediënten het is voor je gezondheid dus daar moet je niet op bezuinigen. Neem goede honing bijvoorbeeld!
 3. Je kan ook een grotere hoeveelheid maken, verdubbel dan je ingrediënten.
 4. Nog zo’n goede boost voor je weerstand is een home made kippen bouillon
Boost Siroop
2 reacties op “Boost Siroop, een natuurlijk drankje voor je weerstand”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.