Citroen Honing Ovengroente, een snel en gezond recept

Citroen Honing Ovengroente

Citroen Honing Ovengroente; In mijn fijne Odin groente en fruit tasje zat dit keer een courgette. Prima zou je zeggen alleen is dit een groente waar ik ooit eens een heel vies gerecht mee heb gemaakt. Zo vies dat ik het nooit meer heb gegeten.. Maar nu zit het in mijn groente tas, weggooien is geen optie dus dan maar iets bedenken. Ik vind courgette met koken en in sauzen zo snotterig worden.

Dus in de oven grillen leek me een goed idee. En dat was het ook. Sindsdien heb ik dit recept al twee keer meer gemaakt. Zo lekker vinden we het. Het is snel en makkelijk. Even in de ochtend snijden, ovenschaal vullen, afbakken en dan hoef ik in de avond het alleen kort op te warmen. Als je het voor 2 dagen wilt maken dan kan je het beste de hoeveelheden verdubbelen. Deze Citroen Honing Ovengroente is voldoende voor ons 3 voor 1 avond.

Recept Citroen Honing Ovengroente

 • 1 courgette
 • Schil van 1 citroen
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 paprika
 • 2 lente uitjes
 • Olijfolie
 • Honing
 • Peper en zout

Snij de courgette in halve plakjes, de paprika in dunne strookjes en de lente ui in fijne ringetjes. De knoflook teentjes snij ik in dunne plakjes. Courgette, paprika, lente ui en knoflook doe ik in een ovenschaal. Hierover schenk ik olijfolie en rasp ik het geel van een citroenschil. Wat peper en zout erop. Goed mengen. Nog een beetje olijfolie, peper en zout er bovenop en dan wat streepjes honing erover gieten.

Ik heb het direct in mijn oven gedaan zodat het eerst kort onder de gril staat. Dat is ongeveer 5 minuten onder een gril en daarna 15/20 minuten op 200 graden. Goed in de gaten houden en halverwege even alles omroeren.
Kijk wat werkt voor jouw oven. Zorg dat het niet zwart wordt.

Ik heb deze Citroen Honing Ovengroente gegeten met couscous en tomaten basilicum saus. Die saus koop ik kant en klaar bij mijn bio winkel en is zo lekker dat het voldoende is om alleen wat peper en zout toe te voegen. Makkelijker kan dit recept niet. Ik heb nog wat pita’s met kruiden en kaas geroosterd erbij. Klaar is deze heerlijke Citroen Honing Ovengroente.

Genieten maar!

Tips

 1. Probeer het eens met pasta of rijst.
 2. Niet het witte raspen van de schil, dit smaakt bitter
 3. Laat de groente niet drijven in olijfolie, gewoon een beetje op gevoel.
 4. Ik heb altijd een pot van de bio tomatensaus in huis. Dit is een prima basis voor een snelle pasta saus of voor op een pizza. Net zoals een fles passata. Zelfde handigheid en smaak.
 5. Ik haal altijd het binnenste uit een knoflook. Ik heb ooit geleerd dat dit voor de geur achteraf in je mond zorgt. Of het zo is geen idee maar toch haal ik het eruit.
 6. Goede en lekkere honing bestel je online
Citroen Honing Ovengroente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.