Budget inspiratie voor je tuin, een paar tips

Budget inspiratie voor je tuin

De moestuintjes zijn weer in de winkels, de zon vecht hard tegen de wolken, en er zijn versoepelingen gaande. Toch kriebelt het weer om mijn tuinseizoen te openen, en dat is wat ik dan ook voorzichtig doe. Ik hou van mijn tuin, een eigen stukje buiten van mij (en mijn gezin) alleen! We hebben veel ruimte buiten, maar minder financiële ruimte dus ik deel graag wat budget inspiratie voor je tuin. En ik deel nog een mooie droom, want die zijn goed om te hebben.

Budget inspiratie voor je tuin

Mijn tuin is ruim, diep en voor 85% beton. Tegels op de vloer, betonnen schuttingen en daartussen groeit onkruid. Ik heb een prachtige kersenboom en her en der wat planten staan. Het oogt niet gezellig het beton, maar het biedt zeker perspectief. Ik hou van buiten in de zon zitten, van aarden zonder beeldbuizen, en het is een fijne plek voor mijn kinderen om lekker te ravotten. Met al die punten geef ik jullie een aantal budget inspiratie tips voor je tuin!

1. Stoepkrijt

Jazeker stoepkrijt! Betonnen muren en een tegel grond lenen zich perfect voor kleurrijke tekeningen. Ik ben geen tekenheld maar een zon lukt zeker. Elk jaar als we vaker in de tuin gaan zitten dan wordt de gehele collectie stoepkrijtjes uit de schuur gehaald. Met z’n allen gaan we gezellig de muren versieren. Zonnen, palmbomen, rondborstige zeemeerminnen, monsters, bloemen en veel meer moois komt voorbij. Het is redelijk goed bestand tegen Hollandsch weer en blijft lang zitten. En als je het zat bent, dan maak je weer iets anders. Het zorgt ook voor een toffe fotogenieke achtergrond! Een goede start voor deze budget inspiratie voor je tuin.

abby

2. Tuindouche in budget inspiratie voor je tuin

Mijn opzetzwembad is één van mijn beste grote financiële aankopen geweest voor onze tuin. Maar er is iets wat net zo leuk en fijn verkoelend is, maar meer budgetvriendelijk.. Een tuindouche! Je steekt deze in de grond of in een pot met zand/aarde, sluit de tuinslang er op aan en koelen maar. Onze tuindouche kan je op verschillende standen zetten. De nevel vinden wij het lekkerste en is het zuinigste qua water. Zet meteen ook je planten in de buurt en die genieten meteen mee van een lekker nevelbadje. Even kort aan en je bent optimaal verkoeld. Leuk voor jong en oud met deze tweede budget inspiratie voor je tuin.

Budget inspiratie voor je tuin

3. Tuinkleden

Ik droom van een grasveldje, waar je lekker in kan liggen. Maar tot die tijd neem ik genoegen met tuinkleden. Ik vind de goedkopere nepgraskleedjes erg leuk altijd, alleen gaan deze maar één seizoen mee. De plastic tuinkleden gaan iets langer mee maar ook deze hebben een bepaalde houdbaarheid. En als ze kapot gaan, verkruimelt er overal plastic van af. Dit is niet tof voor de natuur. Nee, ik heb een geweven antraciet tuinkleed gekocht en dit is echt de beste aankoop geweest! Heerlijk zacht aan je voeten, kan tegen het Hollandsche weer en in de winter rol ik ze op en berg ik ze netjes op. Voor de gezelligheid kan je vrolijk gekleurde kussens, stoelen of krukjes er op plaatsen. Soms stofzuig (ja echt, guilty) ik het mee. Ideaal ook voor kinderen om op te spelen.

4. Wandrekjes in budget inspiratie voor je tuin

Naast mijn woonkamer en keuken heb ik een smaller stukje tuin langs het huis lopen. Dit zou een perfecte plek zijn voor een tuinkamer. Dit zou ik heel graag willen, maar tot die tijd heb ik een budget inspiratie tip voor je tuin met wandrekjes! Ik heb tegen mijn saaie grijze betonnen schutting namelijk wandrekjes opgehangen. Met S-haakjes die je bij een wandrek erbij kan kopen. Dus geen geboor of ingewikkeld gedoe, je kan het makkelijk verplaatsen en het heeft al menig storm doorstaan. Op het rekje heb ik plankjes gehangen met daarop echte en nepplantjes. Leuke lampjes en lampionnetjes maken het geheel af. Tot ik ooit een echte tuinkamer heb is dit een perfecte budgettip voor een gezelliger stukje.

wandrek

5. Plantjes in budget inspiratie voor je tuin

Mijn laatste budget inspiratie tip voor je tuin is groen! Plantjes! Scoor die moestuintjes bij je boodschappen of vraag anderen deze mee te nemen voor je. Bewaar zaden uit je groente en fruit, zoek op internet hoe je deze kan zaaien en planten. Of speur Marktplaats af naar leuke buren die misschien oude potten of planten wegdoen. Ook heb je tegenwoordig vaak leuke kneusjesboxen: een doos met planten die net niet helemaal mooi meer zijn. Maar vaak nog gezond en voor een prima prijs.

Mijn tuindroom

Vooralsnog moet ik het zelf doen met mijn budget inspiratie voor je tuin maar ik heb ook dromen. Zoals gezegd zou ik heel graag een mooie tuinkamer willen, dit lijkt me heerlijk. Iets anders waar ik ook graag over droom zijn prachtige glazen schuifwanden bij een mooie overkapping. Met glas voelt buiten zo fijn dichtbij. Het wegpoetsen van vieze kindervingertjes op het glas neem ik dan voor lief en doe ik met alle liefde. Dromen zijn goed om te hebben!

Heb jij een tuindroom?

Budget inspiratie voor je tuin

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.