De beste luiers voor je kind! Een inspiratieblog met keuzes

De beste luiers voor je kind

De beste luiers voor je kind, welke zijn dat? Nou daar is niet een simpel antwoord op. Dat is namelijk geheel afhankelijk van jouw wensen en voorkeuren. En wat er bij de lieve billetjes van je kind past. Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden. Tegenwoordig is er heel veel keuze gelukkig. Met deze inspiratieblog help ik je om de juiste keuze te maken die bij jullie past.

De beste luiers voor je kind

1. Wegwerpluiers

Huismerk versus A-merk

Ik wil beginnen bij de meest gangbare keuze: wegwerpluiers. Deze gebruik je eenmalig om vervolgens in de prullenbak te gooien. Dit is de meest makkelijke keuze en daardoor niet verkeerd. Soms hebben we het als ouders zwaar, plus tijd en slaap te kort. Dus het jezelf “makkelijk” maken op bepaalde punten is prima wat mij betreft. Hierin heb je dan de keuze van gangbare A-merken tot huismerken. Ik heb zelf altijd de voorkeur gehad voor Pampers, maar op de babygroep gebruikten we de huismerk luiers van het Kruidvat. Beide zijn prima, het is gewoon even kijken naar de pasvorm welke de beste luiers voor je kind zijn. Mijn oudste dochter reageerde gevoelig op Kruidvat.

Wegwerpluiers biologisch/bewuster

Van wegwerpluiers heb je ook een keuze en kan je voor biologisch/bewuster gaan. Toen mijn oudste dochter net geboren was, was er maar 1 keuze biologische wegwerpluiers en die was heel prijzig. Inmiddels is daar een grote verandering ingekomen. De prijzen zijn betaalbaarder en er is meer diverse keuze. “Vriendelijke” wegwerpluiers bevatten geen chemische korrels, zijn niet gebleekt met chloor en zijn vaak beter afbreekbaar. Er is tegenwoordig zoveel nieuws op de markt dat ik niet precies weet wat er allemaal is. Zelf heb ik wel ervaring opgedaan met bamboe luiers. Deze hadden een lief printje en waren prima! Zeker ook een goede optie als de beste luiers voor je kind.

bamboe

Broekje versus normale sluiting

Ook in het model is nog een keuze te maken als beste luier voor je kind. Er zijn luiers met de gangbare plaksluiting. Deze kan je openen en op maat dichtplakken. Maar er bestaan ook luierbroekjes. Deze trek je aan als een soort van onderbroek. Voor mijn tweede dochter zijn we deze gaan gebruiken omdat ze heel beweeglijk is en al vrij snel op eigen benen stond. Je zou ze eventueel weer dicht kunnen plakken, achterop zit een plakstripje. We zijn weer voor het bekende merk gegaan (Pampers) omdat deze heerlijk zacht op de heupjes valt en echt perfect past bij onze dochter.

2. Wasbare luiers

En dan zijn er nog wasbare luiers! Bij mijn oudste dochter wilde ik dit heel graag gebruiken. Alleen was er toen heel weinig keuze. Ik kon niet echt met mijn vragen ergens terecht en was eigenlijk als verse mama te moe om dit uit te zoeken. Ook was er toen alleen een optie tot een pakket wat al gauw 500.- was. Toen had ik die uitgave echt niet en schrok ik van de prijs. Inmiddels weet ik dat de prijs lager ligt als je het gaat uitrekenen wat je aan wegwerpluiers kwijt bent. Ook had ik flinke wasmanden vol en zag ik extra was niet zitten. Allemaal punten die me toen tegenhielden om dit als uiteindelijke keuze voor de beste luiers voor je kind te kiezen.

Maar toch voelde ik me “schuldig” bij elke luier die ik weggooide. En bij de flinke luieruitslag die mijn oudste dochter had ook. Achteraf bleek dat door de billendoekjes te komen en reageerde ze niet op het merk Pampers. Sindsdien ben ik mijn eigen billendoekjes gaan maken en daarna overgestapt op Waterwipes. Ook zijn er opties tot inzamelen van wegwerp luiers! Hiermee kwam ik in aanraking via mijn werk als babyjuf. De gemeente verzamelt de wegwerpluiers in en gebruikt het voor een recycle project. Ik voelde me al minder schuldig voor mijn keuze van de beste luiers voor je kind.

De beste luiers voor je kind
wasbare luiers

Billenboetiek voor de beste luiers voor je kind

En dan is daar de Billenboetiek. Wat had ik graag zo’n website willen hebben toen ik voor het eerst mama werd in 2014. Hier vind je dus een compleet en divers aanbod van wasbare luiers plus duidelijke uitleg. Ze bieden bijvoorbeeld ook live informatie aan via zoom. Ook zie ik een mooi artikel staan waarin ze dus die berekening al maken. Iets waar ik toen mezelf niet toe kon zetten met al mijn slaaptekort. Duidelijke en heldere informatie, heel fijn! Lees vooral alles rustig even na als je een keuze gaat maken voor de beste luiers voor je kind.

Er zijn ook zoveel leuke printjes en diversiteit aan stofjes te krijgen tegenwoordig, echt fijn dat ook dit aanbod zo groeit. En nog iets moois wat ik zie.. ze hebben voordeel- en een proefpakket wasbare luiers. Met vragen kan je contact opnemen. Een erg fijne optie in het maken van de beste keuze luiers voor je kind!

De beste luiers voor je kind

De beste luiers voor je kind

De beste luiers voor je kind is een geheel persoonlijke keuze en elke keuze is prima. Zolang je maar bewust nadenkt en de opties weet. Ik ben heel blij dat er tegenwoordig zoveel opties zijn. Kijk wat past bij jullie manier van leven. Ik vind het jammer dat ik nooit echt wasbare luiers heb kunnen proberen. Ik heb wel een setje gehad om te testen maar dat was nog heel erg in het begin. Toen het nog niet zo mooi ontworpen was als tegenwoordig gebeurd. Ik hou het voor nu bij wegwerpluiers die ik per maandbox in de aanbieding vaak scoor. Maar als ik zo’n fijne website als de Billenboetiek had gehad, had ik me zeker beter ingelezen in de optie van wasbare luiers!

Wat is jouw keuze en waarom?

pampers

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.