Een vloerkleed kopen, waarom wel of niet doen?

Ben jij team vloerkleed of niet? Of heb je er eigenlijk nog nooit zo over nagedacht? Vroegah was een vloerkleed stoffig, ouderwets en zelfs viezig vond ik. Er was weinig keuze en het schoonhouden was een hele uitdaging. Tegenwoordig zijn de tijden veranderd. Je hebt de meest toffe vloerkleden, groot en klein. Voor binnen en buiten. In diverse kleuren, modellen en printjes. En schoonmaken is best eenvoudig geworden! Een vloerkleed kopen, hieronder leg ik graag uit waarom wel.

Buitenkleden

Ik ben dus een onwijze fan van buitenkleden. Mijn tuin is tegel en beton, zo was het al en ik heb eigenlijk momenteel niet de puf en financiële middelen om dit aan te pakken. Wat ik wel kan doen zijn planten in leuke potten kopen, leuke meubels neerzetten en dus tuinkleden neerleggen. Je kan kiezen voor plastic modellen, deze zijn leuk gekleurd, nemen makkelijk af en zijn vaak goedkoop bij diverse bekende winkels zoals de Xenos, Kruidvat en tuincentra. Een vloerkleed kopen voor je tuin is wat mij betreft een top idee.

Het staat gezellig, je kan spelen met de inrichting en het loopt gewoon lekker op blote voeten. Inmiddels heb ik wel gekozen voor grote buitenkleden van de Ikea die van stof zijn. Deze bergen we elke winter weer netjes op, zo gaan ze ook lang mee. Waarom? De plastic kleden hadden best een beperkte houdbaarheid. Vrij snel dwarrelden er allerlei plastic deeltjes en snippertjes door onze tuin. En dat is natuurlijk zonde en niet goed voor de natuur. Daarbij is het ook duurder om elk jaar nieuwe te kopen. Dus wij zijn gegaan voor mooie stoffen van de Ikea en zorgen hier goed voor! Een vloerkleed kopen voor je tuin? Doen! Wat mij betreft dan.

Binnenkleden

Ook binnen ben ik onwijze fan van vloerkleden. Het is een echte eyecatcher en een vrij simpele manier om je interieur leuker te maken. Of om het even snel te veranderen. Zo heb ik sinds ik kinderen heb een speelhoek in de woonkamer. Allemaal kasten met bakken zodat het speelgoed netjes opgeborgen kan worden. Maar een leuk kleed kan daar prima. Zo heb je toch een beetje duidelijkheid dat het speelgebied is voor de kinderen en het stoort me niet in de woonkamer.

De ene keer leg ik een kleed neer met autowegen erop en de andere keer juist met een grafisch printje. Een vloerkleed kopen is hiervoor vooral om een speelgebied te markeren, het is leuk voor het oog en voor de kinderen is het lekker warm en zacht om op te spelen. En mijn vloer vangt mindere krassen door duplo, blokken en auto’s. Ik zie alleen maar positieve punten.

Maar ik moet ook zeggen dat vloerkleden gewoon heel fotogeniek zijn. Voor mij als contentmaker in woord én beeld is het een ideale manier om een mooie achtergrond te hebben voor een foto. Een mooi vloerkleed kan je tegenwoordig overal wel kopen. Maar kijk ook eens voor vloerkleden bij Webkarpet.nl in hun webshop. De keuze is daar zo groot en divers, tot zelfs in de poolhoogte kan je keuzes maken. Een vloerkleed kopen ouderwets en eentonig? Neejoh! Breng sfeer in je huis en gewoon doen wat mij betreft, voor zowel binnen als buiten.

Een vloerkleed kopen, en hoe zit het met schoonmaken?

Schoonmaken kan op diverse manieren. Soms kan je een klein vloerkleed zelfs in de wasmachine doen. Je hebt speciale antivlekkenspullen, handstoomapparaten en soms zijn ze vuilafstotend. Mijn stoffen buitenkleed doe ik vaak met een sopje helemaal borstelen met een bezem en dan uitspoelen. Kijk vooral naar van welk materiaal jouw kleed is en vraag desnoods naar de onderhoud- en reinigingsmethoden die erbij horen. Wees lief voor jouw kleed, dan is jouw kleed dit ook voor jou.

Een vloerkleed kopen, waarom zou jij dit wel of niet doen?

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.