In mijn recept van Postelein Salade gebruik ik noten die gebakken zijn in honing. Dit heb ik gelezen in het recept wat ik bij mijn Odin groente en fruit tas krijg. Normaal brand ik kort noten en zaden maar hier stond dat je een schepje honing er door kan scheppen. Wat een slim idee! Ik heb hier ook een schep kaneel aan toegevoegd. En wauw, wat een geur en smaaksensatie. Het ontstaan van dit Honing kaneel noten recept.
Vroeger haalde ik graag noten met kaneel en suiker bij de notenboer of op de kermis. Maar dit zijn zulke suikerbommen dat het echt maar sporadisch nog gehaald wordt. Daarbij wist ik niet dat een home made variant zo simpel en lekker is. Het is echt de moeite waard om te delen. Zo lekker zijn deze Honing Kaneel Noten! Doordat de honing verwarmd wordt verliest het wel wat van de goede eigenschappen maar dat geeft niet. Ik zie dat deels als “verantwoord” snoepen. En snoepen hoeft niet helemaal “goed” te zijn. Probeer zelf te variëren met noten, zaden en pitjes!
Recept Honing Kaneel Noten
- 100 gram noten, zaden en/of pitjes
- 2 eetlepels honing
- 2 theelepels kaneel
- Klein snufje zout
Doe de noten in een pannetje op medium vuur. Af en toe even omschudden. Als de noten beginnen te kleuren mag de honing, zout en kaneel erbij. Meteen ruikt het al heerlijk. Goed omscheppen zodat elk nootje bedekt is. Even paar minuten zo bakken, regelmatig roeren en dan van het vuur af. Voor het eten goed laten afkoelen.
Genieten van deze Honing Kaneel Noten!
Tips
- Je kan alle noten, zaden of pitten wel gebruiken. Kies 1 soort of maak een mix.
- Varieer met honing soorten.
- Schepje cacao erdoor maakt choco noten.
- Andere kruiden/toevoegingen: vanille poeder, koekkruiden, munt en wat je zelf lekker vindt!
- Blijf erbij want de noten kunnen snel verbranden.
- Je kan er ook een schepje (kokos)suiker toevoegen als je het nog zoeter en plakkeriger wilt.
- Heerlijk in recepten. Bijvoorbeeld in; Postelein Salade.
Oeh super lekker dit! Binnenkort ook even maken maar dan met maple syrup!
Goed idee Joy met maple syrup! Net weer andere smaak.