Welke wasbare luier is een goede keuze voor jouw kind?

Welke wasbare luier

Of je nou duurzaam leeft of niet, je hebt vast wel gehoord over de optie van wasbare luiers. Waar dit tot enkele jaren geleden een vrij ongewone keuze was, zo veel gewoner is dit inmiddels! Daarbij komen ook meerdere merken, systemen, opties en dus veel meer keuze! Heel fijn want je kan nu echt iets kiezen wat je mooi vindt en wat bij je past. Maar tegelijk kan het ook als een jungle voelen van luiers, overbroekjes en inleggers… Welke wasbare luier is een goede keuze voor jouw kind?

Waarom kiezen voor wasbare luiers?

Ik ga niet een hele blog wijden aan waarom je zou kunnen kiezen voor wasbare luiers. Het is uiteraard een duurzame keuze op diverse levels. De productie van een wasbare luier is bijvoorbeeld beter voor de wereld. Ook verklein jij jouw afvalstapel aanzienlijk door voor wasbare luiers te kiezen. Op de lange termijn is het goedkoper en het is veel gezonder voor de gevoelige baby- en kinderhuid. Een paar belangrijke redenen. Maar welke wasbare luier is een goede keuze voor jouw kind?

Welke wasbare luier opties zijn er?

Pocketluiers, nachtluiers, all in one luiers, vouwluiers, voorgevormde luiers, broekjes, overbroekjes, wolbroekjes, inleggers, boosters… Met klittenband, elastiek of drukknoopjes. Per maat of meegroeiend, met of zonder lekgootjes. De jungle van wasbare luiers is inmiddels groot en divers! En dan heb ik de diverse soorten stoffen en printjes nog niet benoemd. Laat je niet ontmoedigen door deze keuze maar zie het als iets positiefs. Er zijn vaak handige websites die je helpen bij welke wasbare luier voor jullie een match zou zijn. Heb je al eens gehoord van de ecologische luiers van Nappy’s?

Dit is een website met heel veel keuze in diverse wasbare luiersystemen en toffe printjes! Ze hebben een online keuzehulp en dat is echt wel heel handig. Door middel van enkele vragen kom je uit bij een eventuele match van welke wasbare luier passend is. De vraag of een luier in AziĆ« geproduceerd mag zijn vind ik ook goed. Vaak willen mensen voor het duurzame aspect wel voor wasbare luiers gaan maar bestellen dan bij bijvoorbeeld Ome Ali… En ja daar is totaal geen controle op materialen, productie en eventuele kinderarbeid. Je bent dan goedkoper uit maar hebt totaal geen garantie op wat je koopt. Maar niet alles uit AziĆ« komt voort uit slechte productie. Goed om bij stil te staan dus!

Ieder kindje is anders

Welke wasbare luier past bij jouw kindje is natuurlijk heel persoonlijk. Het ene kindje is beweeglijk waar de ander weer heel veel plast. Voor alles is een oplossing en een wasbare luier te krijgen. Ga je over tot wasbare luiers verdiep je dan echt even erin. Ga na wat je belangrijk vindt en maak daarbij gebruik van websites die kennis en een mooi aanbod hebben. Stel je vragen en vraag desnoods een 1 op 1 consult aan. Test desnoods wat diverse systemen uit.

Ben je zeker van welke wasbare luier bij jullie past? Dan is het vaak voordelig om in 1 keer een voordelig pakket te kopen. Zo bespaar je weer en ben je voor de rest van de luierperiode ook voorzien! En nog een groot voordeel van goede kwaliteit wasbare luiers. De kwaliteit is vaak zo goed, dat als je kindje uit de luiers is, je ze vaak weer tweedehands kan doorverkopen.

Kies jij voor wasbare luiers? En welk systeem/ merk past bij jou?

Lees ook: Natuurlijke Babyverzorging, een handig overzicht

dawn fashion love people
Photo by Leah Kelley Pexels

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking.

2 reacties op “Welke wasbare luier is een goede keuze voor jouw kind?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.