Pindakaas Pannenkoek, een gezonde en lekkere variatie

Pindakaas Pannenkoek, een pannenkoek met onder andere pindakaas. Niet erop gesmeerd maar door het beslag. Dit misschien ietwat vreemde recept is spontaan ontstaan. Last minute besloot Good Mood Papa en Abygail dat ze heel graag wilde snacken. Na dagen van gezond eten mag dat ook wel. Maar dan zit ik wel met Gwendolyn (1 jaar), die mag nog niet snacken van mij.

Ik had in huis niet echt veel leuke dingen en eigenlijk had ze alles wel gegeten. Rijst, Pasta, aardappels en groentes.. Maar toch wilde ik iets maken wat voedzaam is. Gwen haar favoriete dingen zijn gerechten met veel smaak elementen. Kruiden en specerijen is ze gek op. Tegelijk kan een pannenkoek of omelet haar niet zo bekoren nog, wat wel makkelijk is en afwisseling. Ik besloot om een gok te nemen en voor een pannenkoek te gaan.

Hier zit ei in, ik heb een handvol havermout gebruikt wat gezond is, lekker wat koekkruiden wat de smaaksensatie geeft en toen had ik opeens pindakaas vast. Waarom kan dit niet in het beslag? Ik ben een smaakdenker en opeens proefde ik alle smaken. Op de pannenkoek wat mashed avocado, kokos en sesam. Ja dit gaat top worden. Zo gezegd, zo gedaan en we hebben allemaal gesmuld ervan. Ik had meer gebakken dan Gwen op kon dus de dag erna was het een lekkere lunch voor ons.

Dit recept is voldoende voor ongeveer 6 Pindakaas Pannenkoeken. Verdubbel de ingrediënten voor als je meer wilt bakken.

Recept Pindakaas Pannenkoek

  • 250 ml melk (havermelk)
  • 100 gram bloem (patent)
  • 25 gram havermout
  • 5 gram kokosrasp
  • 1 ei
  • Eetlepel koekkruiden
  • Goede eetlepel pindakaas
  • Snufje zout

Optioneel: avocado, kokosrasp en zwart sesamzaad.

Bloem, havermout, kokosrasp, koekkruiden en zout in een kom of maatbeker en even doorroeren. Voeg de melk toe en kluts met een garde tot een glad beslag. Voeg dan het ei en de pindakaas toe en kluts weer tot een egaal mengsel. Bak in een pan ongeveer 6 stuks en beleg naar keuze.

Ik heb een Pindakaas Pannenkoek belegd met een mashed avocado en afgetopt met wat kokosrasp en zwart sesamzaad.

Eet smakelijk!

Tips

  1. Je kan elke melksoort gebruiken en zelfs water zou nog werken. Qua smaak minder lekker maar als je niks anders hebt kan het. Ik vind havermelk erg lekker tegenwoordig.
  2. Koekkruiden is naar eigen smaak. Je kan ook kaneel, speculaaskruiden, appelgebakkruiden enzovoort gebruiken.
  3. Kokosrasp door het beslag zorgt voor een lichte crunch. Het is niet noodzakelijk maar wij vonden het een lekkere toevoeging.
  4. Ik gebruik graag patentbloem in pannenkoeken. Niet de gezondste keuze maar maakt wel mooie pannenkoeken. De havermout is dan wel weer gezond.
  5. Hier het basisrecept voor pannenkoeken.
  6. Ik gebruik graag een Greenpan koekenpan om in te bakken. Daarvoor is zelfs geen olie of boter nodig. De pan zelf is al gezond en je hebt ook nog eens geen vet of olie nodig als je pannenkoeken gaat bakken. Tenzij je dat natuurlijk lekkerder vindt.
  7. De smaak van pindakaas is niet overheersend. In het recept heb ik een volle eetlepel gebruikt maar je kan altijd ietsjes meer doen als het meer wilt proeven in je Pindakaas Pannenkoek.
  8. Ik maak dit beslag in een maatbeker. Zo kan ik het daarna meteen in een pan schenken. Makkelijk en scheelt afwas.
  9. Dit mooie bord komt van de Xenos en is onderdeel van het pastel organic servies.
pindakaas pannenkoek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.