De Beste Kinderstoel, een keuze waar ik nog steeds achtersta

De Beste Kinderstoel. Een belangrijke keuze die je maakt voor je kindje. Er is veel om op te letten en er is veel keus. Als mama en als pedagoog heb ik een hele duidelijke voorkeur voor 1 bepaalde kinderstoel. DE Kinderstoel voor mij. Ik deel graag mijn keuze en leg je uit waarom.

Een stoel moet stevig zijn, tegen een stootje kunnen, makkelijk schoon te houden en liefste wel even meegaan. Veiligheid staat bovenaan; niet instorten, omvallen, of een vinger ergens tussen. Als de stoel dan ook nog eens een beetje vriendelijk is voor de tenen van volwassenen die erom heen rondlopen, dan is het een winnaar.
Ikea heeft bijvoorbeeld een handige vouwstoel. Ideaal als je ergens heengaat en waar de stoel niet altijd hoeft te staan. Je klapt het zo in en zet het makkelijk weg. Maar die poten staan zo dat je altijd wel je teen er tegen aanstoot, meerdere keren. Een kinderstoel die vast in gebruik is vraagt om teenvriendelijkheid.

Perfect Match

Al snel kom ik bij de Stokke Tripp Trapp uit. Simpel, stevig en mooi design. Geheel aan te passen naar je eigen smaak en stijl. Verschillende kleuren en items zijn ervoor te bestellen. De stoel groeit mee met het kind en zelfs een volwassene zit hier nog comfortabel op. Nog nooit is deze stoel omgevallen. En het schoonmaken gaat simpel. Met de gekleurde stoelen wel oppassen dat je het niet met teveel water doet, of lang een plasje vocht laat liggen. De kleur zou kunnen loslaten. Dat staat in de gebruiksaanwijzing maar hier nog nooit last van gehad. En Abygail houdt wel van een waterballet op z’n tijd.

Groene Tripp Trapp met baby setje
Groene Tripp Trapp met baby setje

Als extra items hebben wij de baby set gekregen. Een handig kuipje die je erop klikt en die je er ook zo afhaalt. Daarna is de volgende stap voor ons een peuter inzet geweest. Een vaste beugel voor het kindje die je er makkelijk opzet. We hebben nog even een tijdje riempjes erop gehad omdat ze de neiging had eruit te klimmen. De Playtray is inmiddels onmisbaar. Een blad wat je ervoor klikt. Als we lekker buiten willen eten of voor de tv. Abygail kan ook makkelijk kleuren of puzzelen op haar Playtray. We hebben voor zwart gekozen omdat we bang waren voor verkleuring op een witte of doorzichtige.

stokke tripp trapp De Kinderstoel

Budget Tips de beste kinderstoel

Ik snap dat het voor sommige mensen een uitgave is. Maar als je kijkt naar hoe lang de stoel meegaat valt dit erg mee. Jaren gaat het mee! Daarbij is het echt een stevige, veilige stoel en dat is ook fijn. Op Marktplaats staan vaak tweedehands stoelen die je mooi kan opknappen zelf.
Als kraam- of verjaardagscadeau is het ook een idee. Vaak willen mensen toch een cadeau geven. Geef aan dat je voor zo’n stoel en accessoires spaart, dan kunnen mensen bijleggen. Op die manieren is de Tripp Trapp ook voor een kleiner budget betaalbaar.

stokke tripp trapp newborn

2019 De beste kinderstoel

5 jaar na de geboorte van Abygail gebruiken wij nog steeds dagelijks de Stokke Tripp Trapp. De verschillende fases zijn we doorgegaan; baby kuipje, kleuter inzet met riempje naar nu een grote meiden stoel. Ze klimt zelf erop en eraf en zit lekker bij ons op haar hoogte aan tafel. De stoel vertoont lichte gebruikerssporen maar is nog net zo mooi, stevig en veilig. 2019 is ook het jaar dat onze tweede dochter Gwendolyn is geboren.

Enthousiast zoek ik het babykuipje op zolder, hier hebben we toch veel plezier van gehad. Ondertussen bereikt het bericht mij dat Stokke een vernieuwde variant heeft. Dit newborn setje is verstelbaar! Je baby kan ietwat rechtop zitten om uit te buiken, maar het kan ook met een simpele handeling helemaal plat liggen. Ideaal want het kwam nogal eens voor dat Abygail in slaap viel in haar zitje. Voor de houding is het niet goed als baby’s te lang rechtop zitten. Dus de optie van helemaal plat is een perfecte toevoeging.

stokke tripp trapp newborn de beste kinderstoel

Na de bevalling en eerste week thuis herinner ik me 1 moment nog goed. Het eerste moment dat we als “nieuw” gezin aan de eettafel zaten. Er was gekookt voor ons en eindelijk zaten we weer allemaal samen te eten. Abygail op haar Tripp Trapp en Gwendolyn kon ook erbij uitbuiken in haar newborn setje. Dit was zo’n magisch moment, dat blijft me altijd bij. Ook kunnen de meiden naast elkaar op dezelfde hoogte wat ideaal is voor het contact op gelijke hoogte. Je ziet Gwen reageren op haar grote zus. Ik vind de optie van helemaal plat echt een toevoeging en we zijn erg blij met ons newborn kuipje. Onze tafelmomentjes zijn gezellig en elk familielid kan erbij zijn!

De Stokke Familie Blijft Groeien

De mooi ontworpen items blijven maar komen. Na het nieuw ontworpen newborn kuipje zijn nieuw in de Stokke familie; Een baby kussen die je in de baby set kan zetten zodat je baby die net kan zitten comfortabel zit, een eigen tray, een storage bakje voor achterop, een EzPz placemat/bakje voor op de tray en nog veel meer.

Stokke Storage

Ook zijn er verschillende kussen series ontworpen. Van net zittende baby tot groter wordend kind, naar tiener en zelfs volwassen. De stoel groeit niet alleen mee in ontwerp maar ook in design en toevoegingen. Super duurzaam dus ook!

Voor ons is deze stoel, DE Kinderstoel. Het ontwerp, handigheid en gebruiksgemak. Wij willen niet meer anders dan Stokke.

Stel je eigen Tripp Trapp online samen. Wat is jouw ideale combinatie?

Neem ook eens een kijkje bij de andere mooie Stokke producten.

Op zoek naar natuurlijk babyverzorging? Ik schreef een blog hierover met handige linkjes.

stokke tripp trapp newborn de beste kinderstoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.