Fruit Noten Repen, een eenvoudig recept voor gezond snacken

fruit noten repen

Ontbijten.. Als ik de tijd heb en geen haast kan ik daar erg van genieten. Lekker thuis aan tafel of ergens buiten de deur ontbijten. Maar het merendeel van mijn ochtenden in een week zijn niet zo. Vaak sla ik dan het ontbijt over. Geeneens bewust maar het komt er gewoon niet van. Abygail krijgt uiteraard wel een ontbijt en ik probeer zoveel mogelijk mee te doen maar dat lukt niet altijd. Met dit recept van Fruit Noten Repen heb ik een simpel en voedzaam ontbijt. Een goed begin van de dag.

Je bent even bezig met het maken ervan, ongeveer 45 minuten. Maar dan heb je ook wat. De repen zijn best even houdbaar, ze zeggen zelfs een paar weken. Maar dat houden ze niet vol bij mij. Ook kan je ze prima invriezen. Heerlijk om zo uit de vriezer te eten. Uit de koelkast zijn ze wat zachter en een beetje chewy. De repen zijn ook geschikt als tussendoortje of als toetje. En voor kids zijn ze een heerlijk snoepgoed.

Recept Fruit Noten Repen

Tropical Reep

 • 10 dadels
 • 35 gram gedroogde mango
 • 25 gram cranberry’s
 • 40 gram kokosrasp
 • 30 gram pecannoten
 • 40 gram pistachenoten
 • 30 gram zonnebloempitten
 • Snufje zout
 • 2 theelepels kaneel

Pure Cranberry

 • 10 dadels
 • 30 gram cranberry’s
 • 30 gram cashewnoten
 • 25 gram pecannoten
 • 50 gram pure chocolade (Tony)
 • 25 gram zonnebloempitten
 • 2 theelepels kardemom
 • Snufje zout

Ik begin met alle noten en pitten op een bakblikje te doen en rooster deze zo’n 8 minuten op 180 graden. Ik zorg er wel voor dat ze niet teveel gaan mixen. Niet alle noten gaan in elke reep dit keer.

Ondertussen doe ik de dadels (ontpit), mango, kokosrasp en cranberries in een hakmolentje. Dit maal ik totdat er een kleverige bal ontstaat. Deze bal doe ik in een kom. Als de noten een beetje zijn afgekoeld mogen de zonnebloempitten, pistachenoten, pecannoten, kaneel en zout in de hakmolen en op lage stand wat fijner hakken. Ik wil nog wel stukjes houden dus doe dit maar kort.

Fruitbal

Het mengsel voeg ik vervolgens bij de fruitbal en meng het met mijn handen. Je mag ook een lepel gebruiken maar met mijn handen ging makkelijker. Het bakblikje waarmee ik de noten geroosterd heb is inmiddels afgekoeld. Hierop leg ik bakpapier en daarop de tropical bal. Met een lepel strijk ik deze voorzichtig plat en glad totdat een helft hiermee bekleed is. Ik spoel de bak en hakmolentje even af maar dit hoeft niet als je het niet erg vind als smaken gaan mixen.

Ik heb de chocolade eerst fijngehakt maar dit was niet echt nodig. Snij wel wat kleinere stukken anders is het te grof voor je hakmolentje. (Voor de mijne tenminste) Maal eerst weer het fruit; dadels (ontpit) en cranberry’s tot een mooie fruitbal. Doe deze in een bak. Dan de rest in een hakmolen tot er een structuur ontstaat die je fijn vindt. Ik wil nog wel wat grove stukken erin. Goed mengen met het fruit en uitstrijken met een lepel op de andere helft van het bakblik. In het midden mogen de mengsels elkaar raken.

Zet in de koelkast voor minimaal een uur.

Heerlijke chewy smaakvolle Fruit Noten Repen!

fruit noten repen

Tips

 1. Bakplaten kan je in allerlei formaten kopen en zijn ideaal voor dit soort recepten.
 2. Maak je eigen gouden reep. Combineer smaken en noten. Echter zou ik wel de dadels als vast onderdeel erin laten omdat deze alles binden.
 3. Roosteren van de noten hoeft niet. Ik vind dit wel lekkerder.
 4. Re-use je gebruikte bakpapier als pakpapier van de repen. Een leuk touwtje erom en je hebt een mooi cadeau.
 5. Geschikt voor kinderen. Een heerlijk tussendoortje deze Fruit Noten repen.
 6. Invriezen kan heel goed want dit maakt de repen ook harder.
 7. Met dadels maak je ook heerlijke homemade chocopasta.
 8. Bestel de lekkerste Yogi&Yousef dadels met korting. Gebruik code goodmoodmama10 en het is geldig vanaf 15 euro. Of bestel andere soorten dadels hier.
 9. Een siliconen bakmat is ook erg handig. Dit kan je steeds opnieuw gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.