Spaanse Omelet, een eenvoudig leftover recept

spaanse omelet

Werken tot laat en koken combineren is soms lastig als je gezond en vers wilt eten. Een keer in de week eten we dan ook een eitje op brood. Meestal een omelet met tomaat, bieslook, lente ui en kaas. Lekker, snel en simpel. Nu was ik iets eerder thuis. Er lagen nog wat aardappels die op moesten en wat salami. Laatst had ik ergens een heerlijke maaltijd omelet gegeten en daar moest ik nu weer aandenken! Waarom niet mijn leftovers combineren tot een heerlijke Spaanse omelet. Normaal gaat het in de oven maar ik heb het in mijn pan gebakken. Ideale en lekkere manier om te variëren met je eitje en om leftovers te gebruiken. De Spanjaarden noemen dit ook wel een tortilla.

Recept Spaanse Omelet

  • 4 tot 6 eieren
  • 2 tomaten
  • 2 lente uien
  • 1 zoete aardappel
  • 2 normale aardappels
  • Salami
  • 4 theelepels mascarpone
  • Kaas (ik had een kwart zakje geraspte kaas en 2 plakken kaas versneden)
  • Bieslook
  • Peterselie
  • Peper en zout

Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. De tomaat, lente ui en salami mogen ook in blokjes gesneden worden. Bieslook en peterselie fijnsnijden.

Breek in een kom de eieren en kluts dit goed. Voeg zout, peper, mascarpone en de kaas toe. Ik had geraspte kaas en 2 plakjes fijngesneden. De bieslook en peterselie erbij en goed mixen. De mascarpone mixt wat minder goed, ik heb deze met een vork wat erdoor geprakt. Straks in de pan verdeelt de mascarpone zich door de warmte.

In een pan bak ik de lente ui en salami voor een aantal minuten. Dan voeg ik de aardappelblokjes toe en als laatste de tomaat. Ongeveer 3 minuten mee laten bakken. Dan mag het ei mengsel erbij. Ik moest met een spatel de stukjes kaas nog een klein beetje verdelen. Zet het vuur laag en laat langzaam gaar worden met een deksel erop. Bij mij was dit in ongeveer 15 minuten gebeurd. Let wel op dat de onderkant niet verbrand. Eventueel de Spaanse omelet nog keren als de onderkant hard gaat.

Lekker met brood of een salade.

Smakelijk eten!

Tips

  1. Voeg toe wat je zelf in huis hebt. Ideeën: ham, geitenkaas, mozzarella, bloemkool, broccoli, boontjes, olijven, doperwtjes, worteltjes, gehakt, roomkaas, nootjes, koriander, pompoen enzovoort.
  2. Mascarpone zorgt voor een romig smaakje eraan. Dit is niet noodzakelijk. Je kan dit weglaten of een scheutje (soja/kokos) room toe te voegen. Ricotta is ook een gezonder alternatief.
  3. Ik had 6 eieren die op moesten maar met minder kan ook natuurlijk.
  4. Meer ei inspiratie bij Ei Ei Ei.
  5. Mijn Greenpan hapjespan blijft een favoriet voor dit soort recepten
spaanse omelet

BewarenBewarenBewarenBewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.