Puffy Roads, een eenvoudig zoet bakrecept

puffy roads

Ken je die snoepjes van vroeger nog? Gepofte rijst met veel kleurstof en suiker. Mmm heerlijk! Leuk om zelf thuis te maken leek mij. Maar gepofte rijst is een proces wat erg moeilijk is en bijna onmogelijk met normale keukenspullen. Opeens kwam daar gepofte rijst voorbij online. Zonder suiker of iets. Het is dus ook niet knapperig maar gewoon eerlijke gepofte rijst. Een mooi product om een lekker gerecht mee te maken. Als je deze rijst even in de oven doet met wat honing of andere stroop worden ze vanzelf zoet en knapperig. Tijd voor een nieuwe aanwinst in de Rocky-, en Crunchy Road familie; Puffy Roads!

Ik heb dit keer wat smaken gekozen die wat heftiger zijn, daar had ik trek in maar de basis is de rijst met choco en wat jij erin wilt doen is aan jou. Ook zonder gepofte rijst kan je dit recept maken. Kijk beneden voor mijn tips. Mijn variant die ik nu heb gemaakt is geeneens zo ongezond. Het bevat geen suiker en wel pure chocolade.

puffy roads

Recept Puffy Roads

Basis

 • 100 gram gepofte rijst
 • 1 reep pure choco
 • 2 eetlepels honing
 • 1 eetlepel dadelstroop
 • Snuf zout

Mijn toevoeging

Puffy Road 1
Gedroogde muntblaadjes; 2 theelepels

Puffy Road 2
Koekkruiden; 2 theelepels
Venkelzaad; 2 theelepels

Weeg de gepofte rijst af en doe dit in een kom. Schep de honing en dadelstroop er goed doorheen. Dit mag vervolgens op een bakblik met bakpapier in een oven van 180 graden voor ongeveer 12 minuten. Na 7 minuten even omscheppen en dan weer 5 minuten erin. Je hebt nu rice pops. Lekker in de melk of yoghurt. Maar in dit recept gaan we er Puffy Roads van maken.

Ik smelt de hele reep chocolade au bain marie en roer het rustig door totdat het gesmolten is. Voeg een snufje zout erbij.

Ik heb 2 smaken gemaakt 1 met vermalen (in mijn hand) gedroogde muntblaadjes en 1 met venkelzaad en koekkruiden. Hierdoor heb ik twee bakken gebruikt waarin ik de chocolade en rice pop heb verdeeld. Maar dit was eigenlijk niet ideaal en verlies ik veel choco bij. Ik zou 1 smaak uitkiezen, in je au bain marie bak toevoegen en hierin de gepofte zoete rijst doen. Goed roeren.

Als alles goed gemengd is mag je hoopjes maken of in een bak scheppen. Met snijden straks verkruimeld het wel erg dus hoopjes vind ik het makkelijkst.

In de koelkast, even geduld (minimaal 2 uur) en smullen maar!

Welke smaken kies jij voor je Puffy Roads?

Tips

 1. Geen gepofte rijst en geen zin om online te bestellen? Breek een rijstewafel in stukjes!
 2. Kies je eigen zoetmaker. Zolang het 3 eetlepels zijn bij de verhoudingen van het basis recept. Alleen 1 soort werkt ook goed. Honing, dadelstroop, ahornsiroop, agavestroop, rijststroop, kokossuiker etc. Kies wat jij lekker vindt!
 3. Gedroogde munt is vrij sterk die ik heb. Dus als je hier niet van houdt rustig aan ermee.
 4. De Gepofte rijst met stroop uit de oven is lekker om zo te snoepen. Pas wel op voor aanbranden van de stroop.
 5. Als je choco smelt in een pannetje in plaats van au bain marie zet dan het vuur heel laag en blijf roeren. Dit verband snel en dan is je smaak verpest.
 6. Ook zo lekker zijn: Rocky Roads en Crunchy Roads
puffy roads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.