Zwaaiende Kids, een blog speciaal voor jullie!

zwaaiende kinderen

Als je de ontwikkeling die een kind doormaakt van dichtbij mag en kan ervaren dan zul je zien dat er momenten zijn dat het heel snel gaat maar dat er ook momenten zijn dat het wat langzamer gaat. Hier blijft Abygail ons in afwachting houden van twee grote mijlpalen. Een eerste echt verstaanbaar woord en losse stappen de wereld in. Ze vindt zwaaien nu veel leuker en een tong? Die is leuk om uit te steken. Zwaaiende kids deze blog is voor jullie.

Welke ontwikkeling je kind ook doormaakt, ze zijn altijd zo trots. Als kleine Teletubbies herhalen ze graag hun nieuw aangeleerde skills. Achter elkaar, de hele dag door en zelfs in hun slaap.

Nieuwe Skills

Als trotse mama wil je graag deze nieuwe skills laten zien aan anderen. “Kijk nou wat ze nu weer geleerd heeft en wat ze kan”. Hoopvolle ogen gericht op je kindje en dan plots is alles vergeten. Je haalt de hele trukendoos uit de kast om het nieuw geleerde iets te ontlokken. Maar helaas op zulke momenten hoor je de spreekwoordelijke krekels een mooi concert geven. Liefst gepaard met een blik van “Wat doe ik hier op de wereld, ik weet ook niet wat mijn moeder wilt”, tong uit de mond gevolgd door een mooie kwijl draad. “Ze kan het echt”, probeer je nog om het goed te praten.

Maar helaas op die momenten kan je het maar beter even loslaten.
Deze radio stilte houdt soms een dag aan maar kan ook makkelijk een paar weken duren. Motiveren en stimuleren kan soms helpen maar als onze kleine eigenwijze kids er geen zin in hebben dan gebeurd het toch echt niet. Alles op z’n tijd!

Zwaaiende kids, deze is voor jullie!

Deze blog is voor alle kindjes die het zwaaien onder de knie hebben, en..
Voor alle trotse volwassenen die ernaast zitten. Zwaaien is zo’n skill wat meer is dan je hand omhoog houden, je arm buigen en je pols draaien. Vingers apart bewegen en je kan het met 1 of 2 handen tegelijk doen.
Zwaaien is buiten de fijne en grove motoriek ook een handeling die vraagt om een reactie en een stukje begrip. Deze move is een teken van interactie. Een begroeting of afscheid. Een “Welkom hier ben ik wereld” en goh wat is er veel te zien. En als je dan ook gezien wordt door iemand anders is dat een erg bijzonder en gaaf moment. Doordat ik zo met mn polsen draai en handen wiebel gaan mensen soms hetzelfde doen.

Maar meestal zien mensen het niet, hebben ze het te druk om de fijne motoriek van hun eigen duimen te trainen. Nu ik zelf deze fase mee maak en zie wat voor een impact het heeft als er iemand reageert op het zwaai gebaar van mijn kleine meid zijn mijn ogen geopend. Dus deze is voor jullie zwaaiende kids. Jullie gebaar wordt gezien en beantwoord. Hallo wereld, een wereld waarin we weer wat meer rondkijken en contact maken. Contact in de vorm van een simpel zwaai gebaar. Ik zie jullie en jullie zien mij. En vooral ook de trotse papa, mama, omi, oma, opa, verzorgers en anderen volwassenen die ernaast zitten. Jullie kleintje wordt gezien en wat knap dat ze hun skill laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.