Onmisbaar in een keuken, een blog van interieur tot producten

Wat is voor jou onmisbaar in een keuken? Zijn dat de producten waarmee je kookt? Of misschien is het wel kookgerei. Of is toch echt het interieur het belangrijkste. Heb je bijvoorbeeld een mooi kookeiland waar juist nooit aan gewerkt mag worden. Voor mij is het een combinatie van meerdere dingen. Ik vertel je graag wat voor mij echt onmisbaar is!

dough and flour near lemons and rolling pin Onmisbaar in een keuken
Photo by Daria Shevtsova

Ingrediënten

Ik ben op de meest luxe plekken geweest waar gekookt werd, tot de meest niet luxueuze plekken. Ik noem bijvoorbeeld een India wat verre van luxe en hygiëne was. Maar toch heb ik op beide plekken ontzettend lekker gegeten. De kans dat je in India ziek wordt van het eten is natuurlijk wel groter. Maar qua smaken maakt het eigenlijk niet uit hoe luxe je keuken is, als je maar de juiste ingrediënten hebt! Mooie pure en verse dingen zijn voor mij onmisbaar in een keuken.

Een volle fruitschaal, ook met citroenen en gember. Verse kruidenplantjes. Maar ook potjes met mooie gedroogde kruiden en lekkere olie en balsamico. Keukenkastjes met voorraad zijn voor mij ook onmisbaar in mijn keuken. Zo kan ik altijd wel iets maken en dat voelt voor mij fijn. En het is handig bij spontane trek van gasten of kinderen. Of van mezelf. Voor mij zijn dus onder andere verse en mooie ingrediënten en goedgevulde voorraadkastjes onmisbaar in mijn keuken.

kruiden

Interieur onmisbaar in een keuken?

Maar uiteraard wil het oog ook wat en al is de basis niet er per se één van luxe voor mij, ik kan luxe keukens zeker wel waarderen. Luxe als in een mooie en functionele keuken voorzien van alle gemakken. Het helpt echt wel als er genoeg ruimte is om je spullen op te bergen. Maar ook goede hulpmiddelen zijn erg fijn. Een correcte weegschaal, een keukenmachine die je helpt met je deeg, een echte passeerzeef en een mooie kruidenkast. Als je eenmaal eraan gewend bent is het onmisbaar in een keuken.

En wat dacht je van keukens met kookeiland? Ik ben zelf geen gelukkige bezitter hiervan, maar het komt wel regelmatig voorbij in mijn dromen. Ik vind het zo gezellig een kookeiland als middelpunt van een keuken. Lekker bezig eraan terwijl je ook erbij kan zitten. Het creëert een fijne, gezellige en huislijke sfeer. En dát is uiteraard ook onmisbaar en onbetaalbaar.

Wat is voor jou onmisbaar in een keuken?

four gray bar stools in front of kitchen countertop Onmisbaar in een keuken
Photo by Pixabay

Deze blog is tot stand gekomen middels een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.