Waarom kiezen voor kunstplanten? Een blog met tips

Waarom kiezen voor kunstplanten

Waarom kiezen voor kunstplanten? Tja dat antwoord is nu anders dan als je dit een paar jaar geleden aan mij zou hebben gevraagd. Vroeger waren kunstplanten niet geliefd, je zag dit ook meteen aan een plant af. Daarbij was een kunstplant een teken van onbekwaam verzorgend gedrag. Je koos voor kunstplanten als je de echte immers niet in leven kon houden. Maar de tijden zijn veranderd wat mij betreft!

Urban jungle

Ik hou van mij urban jungle thuis, zoals dit tegenwoordig hip heet. Een bos aan groen in huis. De variatie aan planten is tegenwoordig groot. En voor iedere hand, groen of niet, zijn er wel passende planten te vinden. In de coronatijd waarin wij veel meer in huis waren. Een tijd waarin het thuiskantoor gewoon werd, zijn we meer planten in huis gaan plaatsen. Opeens leek het besef dat deze groene vriendjes de luchtkwaliteit verbeteren tot ons door te dringen. Waarom dan kiezen voor kunstplanten?

Met het besef dat het gezellig staat en dit voor een betere luchtkwaliteit zorgt hebben we onze huizen vol gezet met groene krachtpatsers. En voor de periode dat we veel thuiswaren hebben we het redelijk goed kunnen verzorgen. Maar de wereld gaat weer draaien, we zijn minder thuis. En de planten zijn inmiddels de puppy’s die aan een lantarenpaal worden achtergelaten… Het was een leuke tijd maar nu kunnen we er niet meer zo goed voor zorgen. Waarom kiezen voor kunstplanten? Nou, dit is een goede reden.

Kunstplanten

Tegenwoordig heb je prachtige kunstplanten die bijna niet van echt te onderscheiden zijn. Ook is er onwijs veel keuze. Groen, bloeiend, pluimen groot, klein, met of zonder bloemen. De keuze is gigantisch en zeker bij Maxifleur online! Dit is een webshop waar ik me heb lopen verbazen over de mogelijkheden van kunstplanten! Wat is daar veel toffe keuze. En een groot voordeel, wat je besteld krijg je ook! Normaal is elk levend plantje uniek en kan afwijken van een plaatje. Met kunstplanten is deze marge veel kleiner. Wat je ziet krijg je ook. Waarom kiezen voor kunstplanten? Online is een heel gaaf aanbod en wat je ziet krijg je ook!

En dan kom ik natuurlijk terug op de verzorging… die kunstplanten niet nodig hebben! Alleen beetje afstoffen op z’n tijd. Als mensen worden we rustig van een groene omgeving. En een plant maakt een ruimte gewoon “af”. Zeker op plekken waar we gewoon niet aan verzorging toekomen is een kunstplant een prima keuze. Je kan normale planten kiezen in een pot maar kunsthangplanten zijn ook een leuke keuze! Maxifleur heeft ook hier een tof aanbod van online. Waarom kiezen voor kunstplanten? Wel de looks, niet de verzorging!

Waarom kiezen voor kunstplanten?

Ik hou wel van mijn urban jungle en vind de kracht van echte planten heel fijn. Maar eerlijk is eerlijk, niet elk plantje overleefd het bij mij. Zo ben ik gek op de erwten hangplanten. Maar wat ik ook doe, ze overleven het niet bij mij! Daarbij heb ik in de tuin een grijze schutting waar we uitzicht op hebben vanuit de keuken en woonkamer. Hier heb ik bewust kunstplanten geplaatst omdat die het hele jaar door groen zijn en elke bui en storm overleven! Waarom kiezen voor kunstplanten? Ik kies bewust voor bepaalde modellen of bepaalde plekken hiervoor.

Ben jij geen groene held? Of wil je gewoon een prachtige groene look in huis, winkel of kantoor? Neem dan zeker eens een kijkje bij de diversiteit en het gemak wat kunstplanten kunnen bieden!

Deze blog betreft een betaalde samenwerking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.