Kamille Thee! Last van je Ogen? Een natuurlijk en eenvoudig middel

kamille thee ogen

Ontstoken, rode ogen of dikke dichte ogen en even geen arts of medicijnen tot je beschikking? Geen nood! Kamille thee zorgt voor de oplossing. Dit kan heel goed helpen bij ontstoken ogen. Het kalmeert en reinigt. Ik heb het zelfs gebruikt bij mijn hamster die een ontsteking had en dat ben ik gaan spoelen met kamille thee. Het was zo over.

Dit is een Do It Yourself die bijna niet simpeler kan. Je hebt kamille thee nodig en gekookt water. Watten schijfjes zijn ook handig maar als je dat niet voor handen hebt werkt een doekje of washandje ook prima.
Uiteraard is het geen echt medicijn en als het ernstig is of blijvend dan moet je naar de arts. Maar zo in eerste instantie kan het prima verlichtend werken. Zorg wel dat je heel schoon te werk gaat. Zeker met ogen.

Kamille heeft nog veel meer goede eigenschappen en kan je voor veel dingen gebruiken maar hier richt ik me echt alleen op ontstoken, rode ogen.

Recept Kamille Thee

 • Kamille thee
 • Gekookt water
 • Watten schijfjes

Was je handen heel goed! Doe een stapeltje watten schijfjes in een bakje. Ik gebruik hiervoor de Avent bakjes van Philips.
In een mok doe je een zakje thee, gekookt water erover en even paar minuten laten trekken. Dan mag de thee over de watten schijfjes, niet teveel en niet te weinig. Het moet niet zwemmen en de schijfjes nemen best wat op in het begin. Deksel erop en gebruiken wanneer nodig. Het fijnste is als ze lauw zijn. Schijfje op je oog leggen en dan van buiten naar binnen wrijven zachtjes. Pas op met te heet! Je wilt niet je ooglid verbranden.

In de ochtend maak ik een vers bakje en als ik een schijfje pak zorg ik dat ik mijn handen heb gewassen. Voor elk oog gebruik ik een apart watten schijfje! Ook kan je ze eventueel met een schone pincet of iets dergelijks eruit halen.

Tips

 1. Je kan ook allergisch zijn voor kamille, test eerst uit op een stukje van de huid als je twijfelt.
 2. Geen kamille thee in huis? Gekookt water werkt ook goed.
 3. Geen wattenschijfjes? Kijk naar wat je wel hebt. Als je bijvoorbeeld een doekje gebruikt of een washandje dan pak ik voor elk oog een ander en spoel ik het uit en meteen in de wasmand.
 4. Pas op met normale watten, je wilt niet dat er watten draadjes in het oog achterblijven.
 5. Met havermout kan je ook fijne dingen doen. Lees het hier!
 6. Kamille thee het liefst zo puur mogelijk voor het beste resultaat
 7. Kamille thee kan je ook heel goed drinken. Echt lekker vind ik pure kamille thee niet maar het zou erg goed kunnen helpen tegen buikpijn en maagzuur. De kamille honing thee van Celestial vind ike cht heel lekker om te drinken.
 8. Ik hou van theekopjes. Mijn favoriete kopjes heb ik onder andere bij de Xenos besteld.
havermout bad

Sommige linkjes in deze blog kunnen affiliate linkjes zijn

4 reacties op “Kamille Thee! Last van je Ogen? Een natuurlijk en eenvoudig middel”
  • Hoi Jules,

   Ik heb dit wel gedaan, juist omdat dit een natuurproduct is. Maar ook natuurproducten kunnen een reactie geven. Je zou eerst eens een wat slapper aftreksel kunnen maken en met een watje beetje op de pols deppen. Als je binnen een uur geen reactie ziet daar dan zou het geen kwaad kunnen. Kamille thee word ook aangeraden bij darmkrampjes voor baby’s. Maar als je het zeker wilt weten kan je bovenstaande stappen eerst volgen. Succes ermee!

 1. Ik heb met enige regelmaat last van netvliesontsteking (conjunctivitis). Deppen met kamillethee werkt daartegen goed. Wat overigens ook goed werkt, is calendulathee. Dat heeft nog betere antiseptische eigenschappen.

  • Wat goed om te horen dat dit werkt voor jou. En calendulathee! Ik ben fan van calendulazalf, nooit over thee nagedacht. Bedankt voor deze tip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.