Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes, een gezonde variatie

Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes

Deze pancakes zijn met liflafjes onstaan. Heerlijke, snelle en voedzame Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes. Heb je geen kokosmeel? Dan kan je ook kokosrasp gebruiken. Voeg telkens wat toe totdat het jouw gewenste dikte heeft. Kokosmeel ben ik nog wel aan het ontdekken. Deze meel soort is anders dan wat ik gebruikelijk heb. Het is vetter en kan een gerecht droger maken als je teveel gebruikt. Maar de smaak is heerlijk en ik vind het een mooi product. Dit recept is voldoende voor 6 pancakes.

Recept Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes

 • 1 banaan
 • 1 ei
 • 45 gram havermout (ik had een mix van fijn en grof)
 • Theelepel vanille poeder
 • 3 of 4 eetlepels kokosmeel
 • 3 of 4 eetlepels water
 • Zwart sesamzaad (optioneel)
 • Snuf zout

Prak de banaan in een diep bord. Hierbij voeg ik alles toe; het ei, vanille poeder, zout, sesam, water, havermout en kokosmeel. Goed mengen. Het wordt een stevig beslag. Voeg waar nodig nog wat extra water toe of kokosmeel.

Verwarm wat vet in een pan en schep 3 hoopjes van het Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes beslag. Druk het rustig plat. Laat in ongeveer 5 minuten goudbruin worden. Draai dan voorzichtig om. De andere kant ook nog even 3 a 4 minuutjes en dan de laatste 3 pancakes kan je bakken.

Serveer de Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes lekker met wat honing.

Enjoy!

Tips

 1. Gebruik je kokosrasp in plaats van kokosmeel dan wordt het wel iets anders. Je kan eventueel de kokosrasp vermalen tot meel. Of gewoon zo erbij scheppen. Voeg telkens een eetlepel toe totdat het beslag naar jouw smaak goed is.
 2. Geen vanille poeder? Kaneel poeder of koekkruiden kan ook. Of wat merg uit een vanille stokje. Een schep honing door het beslag kan ook.
 3. Sesam vind ik heerlijk. Ik heb dan ook blank en zwart sesamzaad in huis. Zwart is iets sterker van smaak. Daarbij ziet het er mooi uit in bijvoorbeeld deze pancakes. Het is optioneel, dus heb je het niet in huis dan kan je nog deze heerlijke Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes maken.

Linkjes

Havermout Banaan Kokosmeel Pancakes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.